avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionar

Buna seara
Va rog un sfat in urmatoarea problema:
Sunt pensionat de 5 ani la o companie de stat si am incheiat contracte de munca succesive pe perioada determinata la aceeasi firma pina in prezent.. Mai pot sa inchei un alt contract de munca pe perioada determinata sau sa-l prelungesc pe acesta? Daca sunt angajat ilegal (am perioada de angajare pe perioada determinata mai mare de 36 luni) si am un post de conducere si in aceasta calitate semnez documente imortante pot avea probleme? (este vina mea ca am fost angajat sau a angajatorului?) Pot sa inchei acum un contract de munca pe perioada nedeterminata ? (daca un contract pe perioada determinata nu mai este legal).
Imi cer scuze pentru asa multe intrebari pe o singura tema.
Multumesc mult. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: dobrote46@yahoo.com , utilizator 09:54, 5 Martie 2016
Art.82 C.mun.
.....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Prin urmare, potrivit Codului Muncii, nu se mai pot incheia c.i.m. pe durata determinata.
In acest caz, ar trebui sa vi se inchieie un c.i.m. pe durata nedeterminata sau un alt c.i.m. pe durata determinata dar dupa 3 luni de la incetarea ultimului c.i.m. pe durata determinata.

Nu este vina dvs., ci a angajatorului. Dar, o astfel de situatie nu este inca sanctionata de Codul Muncii.

Multumesc mult. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioadă determinată Antdy Antdy Care este numărul de contracte pe perioadă determinată care se pot semna între angajator şi salariat, sau mai bine spus pentru cât timp se poate semna ... (vezi toată discuția)
Cim determinat pesticid pesticid Buna seara Anul trecut,in aprilie, m-am angajat cu CIM determinat, prima data pe 3 luni. Au urmat \"n' acte aditionale, tot pe perioade determinate,ultimul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tullio tullio Buna ziua, va rog daca se poate sa-mi spuneti de cate ori are dreptul angajatorul sa reinnoiasca contractul de munca pe perioada determinata aceleiasi ... (vezi toată discuția)