avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizatie traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizatie traducator

Buna ziua
Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comuncarii. Am studiat engleza e ani ca limba străina obligatorie. Asta nu reiese din diploma mea de licență dar se regăsește în foaia matricola.
Pot obține Autorizate de Traducător romana-engleza fără examen, doar în baza diplomei de licența?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:49, 10 Decembrie 2015
Buna ziua,

Dat fiind faptul ca nu exista mentiunea pe diploma de licenta, este posibil sa nu fie acceptata cererea doar cu adeverinta...
Vedeti mai jos daca va incadrati la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca documentele in baza carora se emite autorizatia de traducator.

2. Unul dintre următoarele acte de studii:
2.1. copia legalizată a diplomei de licenţă sau echivalentă din care rezultă specializarea în limba sau limbile străine pentru care solicită autorizarea.
În cazul în care din diploma de licenţă rezultă specializarea „limbi moderne aplicate” sau „traducere şi interpretare” „studii iudaice” sau „studii americane”, fără să se specifice limbile străine de specializare pentru care se solicită autorizarea, se va depune foaia matricolă/suplimentul la diplomă, în copie legalizată, sau o adeverinţă, în original sau în copie legalizată, eliberată de universitatea absolvită, din care să rezulte specializarea în limbile străine pentru care se solicită autorizarea.
SAU
2.2. copia legalizată a diplomei de licenţă sau echivalentă care atestă absolvirea unui institut de învăţământ superior în limba străină pentru care se solicită autorizarea.
În cazul în care din diploma de licenţă nu rezultă absolvirea institutului de învăţământ superior în limba străină se va depune foaia matricolă/suplimentul la diplomă, în copie legalizată, sau o adeverinţă, în original sau în copie legalizată, eliberată de institutul absolvit, din care să rezulte că limba străină pentru care se solicită autorizarea a fost limba de predare a institutului absolvit.
Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 38 din Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 2284 din 28 septembrie 2007 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii în sistemul de învăţământ superior, durata maximă de valabilitate a adeverinţei este de 12 luni: “După finalizarea completă a studiilor, la cerere, absolvenţilor li se eliberează Adeverinţă de absolvire a studiilor, al cărei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.”

[ link extern ]
In link veti gasi mai multe detalii, inclusiv lista cu documente care nu sunt admise pentru un raspuns favorabil la cererea de autorizare.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie de traducator autorizat cpcp2012 cpcp2012 Pentru obtinerea autorizatiei de traducator autorizat ce pasi trebuie sa urmez? Mentionez urmatoarele : - Am absolvit facultatea Academia Tehnica ... (vezi toată discuția)
Cum pot obþine autorizaþia de traducãtor? mery52 mery52 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce autorizatii tb pt traducator, am SC - SRL si vreu sa fac activitate de traducator. Va multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)