avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de v-c intre parinti si unul din copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de v-c intre parinti si unul din copii

Buna intre mine si parintii mei am incheiat un contract de vanzare-cumparare al unui apartament 3 camere cu suma de 60000 lei in 2008 ,cu uzufruct viager pus de parinti, precizez ca aveam 18 ani,toate taxele s-au platit s-a inscris si in cf,incusiv facturile sunt pe numele meu.Au trecut 8 ani si singura mea sora incepe sa ameninte ca ma da in judecata si ma castiga ori acum in timpul vietii parintilor sau daca nu, a precizat ca dupa ce mor ei ma castiga sigur.Ce sanse are mescai ales ca parintii recunosc ca s-au incasat banii,dar dupa moartea lor?Astept raspuns avizat,Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raul123456 , utilizator 16:30, 2 Ianuarie 2016
are destule sanse sora dvs. , exceptand situatia in care suma reprezentand contravaloarea acelui imobil chiar s-a platit.

pai din cate am inteles proba cu martori in acest caz nu e admisa iar partile recunosc ca s-au platit banii,atunci ce sanse are?
Astept raspunsuri sau atat este tot potentialul forumului?Multumesc
art 1091 ncc
(4) Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere. Prezumţia operează numai în favoarea descendenţilor, ascendenţilor privilegiaţi şi a soţului supravieţuitor ai defunctului, dacă aceştia nu au consimţit la înstrăinare.

Detalii: [ link extern ]

Acum sora nu are sanse, dar dupa decesul parintilor are toate sansele sa culeaga rezerva succesorala daca va ataca in instanta vanzarea ca fiind donatie deghizata. Nu cred ca puteti dovedi ca ati avut cu ce plati pretul.

ps: e problema dvs daca asteptati raspunsuri sau nu, insa asta nu are legatura cu potentialul forumului, aveti in vedere ca nu e nimeni obligat sa raspunda la intrebari si ca raspunsurile vin in masura timpului disponibil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Trebuie sa puteti dovedii ca banii pe care i-ati dat erau ai dumneavoastra, deci castigati legal, ca i-ati dat banii parintilor (prin transfer bancar - extrase de cont) si ca banii se vor regasi in masa succesorala, adica la mostenire dupa moartea parintilor in conturile lor sau in numerar acasa.

Alte discuții în legătură

Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Bună! mama mea dorește să-mi lase mie apartamentului ei. ce ... onusca onusca Bună! Mama mea dorește să-mi lase mie apartamentului ei. Ce cale ar fi mai indicată având în vedere că eu mai am o soră, ea neavând contact cu noi. Ce ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare denisa25 denisa25 exista vreo lege prin care sa poti face un act (de vanzare cumparare , ori cu clauza viagera sau ceva de genul ) sa intri in dreptul de proprietar doar ... (vezi toată discuția)