avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj sau Succesiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj sau Succesiune ?

Buna seara,
Bunica mea a decedat acum cativa ani, are doi fii ( amandoi in viata ), eu fiind nepoata:
- as dorii sa stiu ce anume trebui facut, succesiune sau un partaj pentru impartirea bunurilor mobile si imobile ?
- care sunt urmatorii pasi de urmat ?
- ce acte am nevoie pentru demararea succesiunii sau partajului ?
- in cazul cand unul dintre frati nu este de acord, cui trebui sa ma adresez, unui avocat sau unui notar ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 23:39, 11 Decembrie 2015
Dacă mostenitorii nu se înțeleg mergeți la avocat.
Se va deschide proces.
Se va ocupa avocatul de tot.
Cei doi fii ai defunctei trebuie sa dezbata succesiunea, nu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul civil - succesiune total3r total3r Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat competent in urmatoarea situatie: Sunt posesorul unui testament facut prin notariat al unei persoane feminine care ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cris2005 Cris2005 Va rog, cine imi poate da o mana de ajutor ( un sfat ) ? Am fost casatorita si am un baiat . in 2007 am divortat( si nu am cerut partaj) si tot in 2007 fostul ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)