avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata taxei de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata taxei de timbru

Buna seara,va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema.Eu am un proces ptr o amenda de neplata rovinietei in 2012.La acel moment numai eram proprietarul masinii ,am introdus actiune in tribunal,am obtinut anularea procesului verbal(amenda)Ulterior ma trezesc cu scrisoare de la ANAFcu somatie +dosar executare silita ptr aceea amenda anulata.Am deschis actiune in instanta(contestatie la executare) cu prim termen pe data de 18 decembrie2015.Intrebarea mea este urmatoarea:daca nu am primit nici-o instiintare de la judecatoria de sector in legatura cu cuantumul taxei judiciare de timbru ,la amenda de 250 lei taxa ar fi de 20 lei? Aceasta taxa daca nu e platita pina la primul termen al procesului,atunci procesul se anuleaza,chiar daca nu primesc nici-o instiintare de plata de la judecatorie?Deoarece eu sint o persoana cu handicap si nu ma pot deplasa,pot trimite intr-un plic recomandat , inca un act pe care trebuie sa-l depun la dosar+taxa judiciara de timbru+cerere de depunere la dosar a acestora .?In speranta ca voi primi sfaturile d-voastra,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 00:13, 11 Decembrie 2015
Cuantumul taxei de tinbru judiciar se stabileste ulterior actionarii in instanta si se comunica prin mandat postal (un plic mare si alb pe care scrie "Pentru justitie a se inmana cu prioritate) si care bineinteles, e lasat in cutia postala/peste gard/etc in functie de situatie.
Multumesc ptr raspuns,dar azi este in 10 decembrie,primul termen este pe 18 decembrie,eu nu am primit nimic acasa,nu ma pot deplasa (din motive de sanatate)la judecatorie la prima infatisare si de aceea vreau sa trimit totul ,inclusiv taxa de timbru(m-am documentat este de 20 lei) intr-un plic recomandat ,ca sa ajunga la dosar pina pe 18 decembrie.Este bine?
Puteti face o procura pentru a fi reprezentat la judecatorie si pentru ca persoana respectiva sa aiba drept de semnatura in locul dvs. Nu stiu daca se poate prin posta, mai ales ca abia luni (13) puteti trimite si sigur nu ajunge pana pe 18.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta civila SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de legalizarea unei sentinte. Am facut o plangere impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru bog2k3 bog2k3 Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am depus la judecatoria Buftea o contestatie impotriva unui proces verbal rutier. Am primit acasa in plic (eu sunt din ... (vezi toată discuția)
Unde platesc taxa de timbru? latumarian latumarian am facut contestatie la o amenda de circulatie.Nu am oprit la calea ferata si din ;tufis ;a iesit un politist si ma amendat,fara a-mi arata filmarea ... (vezi toată discuția)