avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde platesc taxa de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde platesc taxa de timbru?

am facut contestatie la o amenda de circulatie.Nu am oprit la calea ferata si din ;tufis ;a iesit un politist si ma amendat,fara a-mi arata filmarea refuzand.Am primit raspuns de la judecatorie, si trebuie sa platesc un timbru de 20 lei .Intrebarea mea este unde trebuie platit ? Si trebuie sa il trimit prin plic la judecatorie?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:46, 27 Martie 2015
Potrivit art. 40 din OUG 80/2013:
„Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru“, al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.
Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nici reşedinţa ori, după caz, sediul în România, taxa judiciară de timbru se plăteşte în contul bugetului local al unităţii administrativ teritoriale în care se află sediul instanţei la care se introduce acţiunea sau cererea.”

Faceti o copie dupa chitanta si trimiteti apoi originalul la judecatorie (adresa o gasiti pe net) cu confirmare de primire.
La administratia financiara unde locuiti .
@amvic
Eu am platit la oficiul postal, credeti ca am gresit :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Va intreb unde platim taxa de timbru judiciar pentru o citatie din Constanta, noi fiind din Bucuresti?avem un proces pe rol acolo (vezi toată discuția)
Unde achit taxa judiciara de timbru? dovleacmihaela dovleacmihaela buna seara . azi am primit comunicare ca in termen de 10 zile sa achit taxa jud de timbru pt apel . INTREBARE - unde trebuie sa achit banii pt taxa jud ? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar daniela iosifescu daniela iosifescu Buna ziua! Am domiciliul in Sinaia, o casa cu o curte in comuna Bezdead- care face obiectul unui proces de granituire si dosarul acestui proces la Judecatoria ... (vezi toată discuția)