avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,
Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, in prezent in concediu de crestere copil as dori sa stiu daca am dreptul ca la data la care imi expira contractul sa solicit si plata concediului de odihna aferent perioadei de la care am intrat in CCC la data la care imi expira contractul. Doresc si temeiul legal in baza caruia pot solicita acest lucru, daca e posibil - solicit acest lucru firmei.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 11 Decembrie 2015
Care este perioada de CCC?
iunie 2015-mai/iunie 2017
Art.146 C.mun.
...
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Asadar, la incetarea c.i.m. aveti dreptul la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.

In speta, va fi vorba despre CO aferent perioadei ianuarie - iunie 2015 daca perioada c.i.m. expira in timpul CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani a concediului de odihna mariusbratfalean mariusbratfalean Am un angajat care doreste incetarea contractului de munca prin demisie, cu acordul partilor. Am fost de acord. Acum imi solicita plata concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)