va rog sa ma ajutati cu detalii despre promovare si schimbarea structurii dupa intoarcerea din CIC, astfel:
- sefa mea a nascut in mai, a optat pt CIC de un an si s-a intors in octombrie la serviciu
- eu am nascut in septembrie, am optat tot pt CIC de un an
Acum directorul companiei (seful sefei mele) mi-a propus mie direct sa ma promoveze. As prelua oficial niste responsabilitati pe care le incepusem si inainte sa nasc, doar ca atunci nu a fost timp sa facem actele.
Dilema lui e daca are voie sa schimbe statutul jobului meu pe perioada cat iau supliment de insertie si pe perioada cat si sefa mea (careia i-as raporta in continuare) ia acest supliment.
Promovarea mea nu ar schimba responsabilitatile ei, doar ca acele lucruri pe care le-as prelua ar trece la mine de la o alta persoana care era si ea in subordinea ei si a plecat.
Deci intrebarea este daca e legal sa se faca aceste schimbari si daca e obligatoriu acordul sefei mele (exista posibilitatea sa nu fie incantata de perspectiva cresterii influentei mele in companie)
Directorul de HR si directoarea la Legal nu au dat inca un raspuns si am nevoie sa stiu urgent daca e legala schimbarea. Ar trebui sa ma intorc f repede sa preiau un proiect urgent si nu vreau sa fac asta decat daca voi fi promovata oficial.
Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere
Art. 41.C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...i;
c) felul muncii;
...
Astfel, pe durata cat primiti stimulent de insertie se poate modifica raportul de munca prin acordul partilor sau unilateral de catre angajator in condiţiile prevăzute de Codul Muncii.
Pe durata cat primiti stimulent de insertie ,angajatorul are interdictia de a va concedia, potrivit art.25 alin.2 din OUG 111/2010.
Art.25 OUG 111/2010
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
.... b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după
revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Este perfect legal daca angajatorul si dvs. sunteti de acord sa incheiati un act aditional la contractul individual de munca (CIM) unde sa se prevada aceste modificari.