avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL-D sau PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL-D sau PFA

Salut,
Am 30 ani si lucrez la freelancer.
1.Ce ma sfatuiti sa aleg, infiintarea unui PFA sau SRL-D? Eu voi fi singurul administrator si angajat.

Nu lucrez si in alta parte.
Voi primi prin paypal o data pe luna suma de 360 euro.
Ma intereseaza o varianta care sa fie cea mai buna, o varianta unde platesc mai putin la stat aceste impozite.

2. Cat as plati anual sau lunar ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexg2014 , utilizator 18:56, 15 Decembrie 2015
Pe langa informatiile ce tin de impozitare de mai jos, sa mai aveti in vedere si cheltuielile cu contabila caci la srl trebuie sa va intocmeasca bilantul anual un contabil autorizat membru ceccar iar la pfa va completati si semnati singur declaratia anuala 200. Si apoi faptul ca la srl nu puteti sa scoateti oricand si sa folositi banii castigati in interes personal asa cum se intampla la pfa. Deci decizia va apartine. Daca aveti acte de studii/calificare pentru activitatea de la codul caen pe care o veti presta, autorizati-va ca pfa.
Va rog sa cititi informatiile de la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
si www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc.
Sincer nici nu stiu ce sa aleg, ce sa fac. La srl-d trebuie sa investesc profitul (50%) +toate cheltuielile aferente

La PFA, am inteles ca din 2016 se va plati si pensia obligatoriu +impozit pe locuinta mai mare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare servicii suport it Andp Andp Buna ziua, Pentru o persoana fizica care realizeaza venituri extrasalariale din activitati independente de suport IT (ex. Freelancer) este suficient a se ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pfa la srl rabina rabina Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa trec la SRL. Imi puteti spune: 1) care este procedura? 2) care sunt diferentele (ce impozite, contributii si procente ... (vezi toată discuția)
Angajat la o corporatie si vreau sa incep o afacere andrei141592 andrei141592 Ceau, Sunt angajat la o corportatie si vreau sa incep o afacere cu profil de marketing in paralel, insa nu sunt sigur care forma de organizare mi s-ar ... (vezi toată discuția)