avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trecere de la PFA la SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trecere de la PFA la SRL

Buna ziua,

Sunt PFA si as dori sa trec la SRL.
Imi puteti spune:
1) care este procedura?
2) care sunt diferentele (ce impozite, contributii si procente sunt diferite(?
3) ce se poate deduce din venit?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 13:29, 30 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideti srl-ul la registrul comertului si finante. Vindeti cu factura de pe pfa pe srl daca aveti stocuri de marfa sau alte bunuri achizitionate pe pfa. Inchideti apoi pfa la registrul comertului si finante.
Va veti infiinta srl platitor de impozit pe venit microintreprindere 3% daca nu veti avea salariati si 1% daca veti avea minim un salariat pe srl. Veti depune la finante trimestrial,pana pe 25 a lunii care urmeaza inchideri trimestrului, declaratia 100 cu impozitu pe venit microintreprindere si tot pana la acea data veti face si plata. Veti colabora cu un contabil autorizat membru ceccar odata pe an doar candva trebui sa va intocmeasca si semneze bilantul contabil anual (pana pe 30 mai anul urmator pentru anul precedent).
Veti avea de platit si impozit pe dividende de 5%, daca firma va avea profit si o sa doriti sa-l scoateti.
Nu va veti putea deduce cheltuieli decat cele cu achizitia casei de marcat, daca activitatea autorizata pe srl la punctul de lucru va va impune folosirea ei.
Multumesc mult, un raspuns punctual si util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)
Srl sau pfa ? Anisoara22 Anisoara22 Buna ziua, eu sunt manichiurista ( fara diploma acreditata) as vrea sa stiu ce e mai bine sa deschid un SRL sau un PFA (ca sa pot profesa aceasta meserie ... (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere annesis annesis Buna ziua, Am obtinut un certificate ANRE grad I, si as vrea sa imi deschid o firma pentru amenajari interior ( am calificare si de instalator ). Ce este ... (vezi toată discuția)