Buna ziua, eu sunt manichiurista ( fara diploma acreditata) as vrea sa stiu ce e mai bine sa deschid un SRL sau un PFA (ca sa pot profesa aceasta meserie acasa) precizez ca pe viitor as vrea sa deschid si un salon de infrumusetare ( peste aproximativ 1/2 ani) eu momentan sunt plecata in Italia, ma voi intoarce acasa in luna septembrie! Sunt plecata de 10 ani, nu cunosc legioe in romania, cum se procedeaza, cum functioneaza platirea taxelor, impozitil etc! Daca ma poate lamuri cineva!?
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu aveti acte de studii sau calificare in domeniul pentru care veti solicita autorizarea, nu puteti sa va infiintati un pfa si ramane varianta unui srl cu asociat unic la registrul comertului si apoi la finante. Veti plati impozit pe venit microintreprindere 3%, impozit pe dividende 5% cand veti dori sa va scoateti profitul si contributie la sanatate la acel venit din dividende doar daca el este peste plafonul a 12 salarii minime pe economie adica acum 22800 lei.
Va trebui sa va luati casa de marcat. Veti colabora anual cu un contabil autorizat membru ceccar care va va intocmi si semna blantul contabil.