avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL sau PFA ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL sau PFA ?

Buna ziua, eu sunt manichiurista ( fara diploma acreditata) as vrea sa stiu ce e mai bine sa deschid un SRL sau un PFA (ca sa pot profesa aceasta meserie acasa) precizez ca pe viitor as vrea sa deschid si un salon de infrumusetare ( peste aproximativ 1/2 ani) eu momentan sunt plecata in Italia, ma voi intoarce acasa in luna septembrie! Sunt plecata de 10 ani, nu cunosc legioe in romania, cum se procedeaza, cum functioneaza platirea taxelor, impozitil etc! Daca ma poate lamuri cineva!?
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:45, 16 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti acte de studii sau calificare in domeniul pentru care veti solicita autorizarea, nu puteti sa va infiintati un pfa si ramane varianta unui srl cu asociat unic la registrul comertului si apoi la finante. Veti plati impozit pe venit microintreprindere 3%, impozit pe dividende 5% cand veti dori sa va scoateti profitul si contributie la sanatate la acel venit din dividende doar daca el este peste plafonul a 12 salarii minime pe economie adica acum 22800 lei.
Va trebui sa va luati casa de marcat. Veti colabora anual cu un contabil autorizat membru ceccar care va va intocmi si semna blantul contabil.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl pt inchirierea unui scaun in salon? Anamaria.Vasile Anamaria.Vasile Buna. Am nevoie de putin ajutor, sau mai bine zis un sfat. Urmeaza sa inchiriez un post de lucru(un scaun) intr-un salon de infrumusetare. Ce considerati ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pfa la srl rabina rabina Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa trec la SRL. Imi puteti spune: 1) care este procedura? 2) care sunt diferentele (ce impozite, contributii si procente ... (vezi toată discuția)