avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma licenta

Buna ziua,

In anul 2004 am terminat cursurile unei facultati din cadrul ASE Bucuresti fara sa sustin examenul de licenta la aceasta facultate.
In anul anul 2005 am sustinut examenul de licenta la Universitatea din Petrosani depunand la dosar foaia matricola eliberata de catre ASE .
In urma promovari examenului de licenta mi-a fost eliberata adeverinta de absolvire cu valabilitatea de 1 an pe baza careia am fost angajata pe un post cu studii superioare .In prezent ma confrunt cu urmatoarea problema:
Dupa termenul de 1 an am fost la facultate sa-mi ridic diploma si aici mi-au spus ca nu pot sa-mi ridic diploma deoarece foaie matricola care este la dosar este gresita in sensul ca au fost inversate prenumele.Am ridicat foaia matricola in vederea indreptari erori materiale si am depus-o la ASE Bucuresti pentru a fi emisa alta foaie matricola , foaie care nu am mai fost sa o ridic pana acuma (9 ani).In anul acesta am fost sa o ridic si mi-au spus ca trebuie sa fac o alta cerere ca sa schimbat legislatia lucru pe care la-m facut .in urma acestei cereri au facut suplimentul la diploma dar nu vor sa mi-l dea pe motivul ca trebuie sa aduc foaia matricola veche in vederea anulari.Le-am spus ca aceea foaie este depusa la iei lucru pe care nu il recunosc. .Mentionez ca la ASE aceste cereri nu se fac in 2 exemplare si nu primesti nr de inregistrare ca sa poti dovedi ca ai depus o cerere la ei.
Ce ar trebui sa fac sa pot ridica aceasta foaie pentru a putea apoi sa ridic diploma de licenta .
In lipsa acestei diplome angajorul doreste schimbarea incadrari de la studi superioare la medii totusi avand la data angajarii o adeverinta pentru studi superioare , aceasta masura este legala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 12 Decembrie 2015
Adeverinta respectiva are o valabilitate de 12 luni, situatie in care dupa aceasta perioada nu mai este valabila, sens in care fie depuneti diploma, fie solicitati alta adeverinta.

Depuneti o sesizare la Ministerul Educatiei cu privire la refuzul eliberarii foii matricole de catre facultatea respectiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Supliment la diploma felicias65 felicias65 Buna ziua! Am absolvit in anul [b]2005[/b] cursurile Academiei de Studii Economice, invatamant la distanta . Am susţinut examenul de licenta la ASE în ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata dumi32 dumi32 Buna ziua, As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata ... (vezi toată discuția)