Buna seara! Traiesc in concubinaj de 13 ani cu un barbat care de-a lungul acestor ani a devenit un betivan notoriu .Sunt in Germania de 2ani jumatate cu un concediu anual de 6 saptam....adica numai atat pot sa imi vad fetita pe care o am impreuna cu el.In tot acest timp ea a locuit si si in prezent cu el.Am luat hotararea sa ma despart de el fiindca nu mai pot trai cu acest om-e prea mult-betiile,egoismul si limbajul vulgar m-au imbolnavit !Bineanteles ca el a inceput sa ma ameninte ca nu imi da fata(are 13 ani),plus amenintari verbale cu moartea. De ex.aseara a sunat la protectia copilului (norocul fetii mele ca a sunat ocupat) sa ii cheme sa ia fata ca el nu mai poate avea grija de ea iar mama(adica eu)a abandonat-o.Eu nu cunosc aceste proceduri dar chiar as putea intampina probleme daca ar reusi sa vorbeasca la protectia copilului?Intrebarea mea este..care sunt pasii pe care sa ii urmez pa cale legala pentru a-mi reveni mie custodia fetii si totodata vreau sa o iau cu mine aici in Germania? Am incercat de multe ori sa o aduc aici dar nu mi s-a permis(lucrez in casa la un batran dement).Am tot plans si m-am tot rugat de familia batranului sa imi accepte fata pana cand intr-un final au acceptat.Va multumesc anticipat pentru sfaturile Dvs.
da ,fata si tatal sunt in tara ....eu sunt plecata.Fata sigur vrea sa stea cu mine.Daca obtin drepturile parintesti totale asupra ei mai am nevoie de procura de la notar de la el pentru a o scoate din tara?
Daca obtineti autoritatea tutelara exclusiva nu mai aveti nevoie de acordul tatalui. Solicitati asta in instanta. De asemenea solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs. , un program de vizita din partea tatalui si bineinteles pensia alimentara in favoarea minorei. Nici nu stiu cum aveti curajul sa lasati copilul in grija unui om-fie el si tata- caruia ii place alcoolul,ganditi-va ca pentru copil este un mediu foarte periculos, mai ales ca este fata. Daca nu puteti veni in tara puteti apela la serviciile unui avocat.
da intradevar aveti dreptate ...cu adevarat, acum imi dau seama de gravitatea situatiei.Insa el la adresa fetei nu a dat niciodata vreun semn de violenta sau altceva.Merit sa fiu judecata astfel ,insa daca eu nu plecam ,, muream,, de foame in casa. Chiar si innainte de plecarea mea in germania m-am gandit sa fac acest pas insa conditiile grele de trai si lipsa unei locuinte unde era scoala si serviciul meu-craiova-m-au impins inapoi.Nu imi puteam permite cu un salariu de 700 lei sa stau cu chirie plus celelalte cheltuieli.
Pensie de intretinere
omama
Buna ziua,am divortat in 2012,dupa pronuntare instanta a decis ca minorul sa ramana la domiciliul tatalui,iar eu sa platesc o pensie de intretinere de 1/4 din ... (vezi toată discuția)