avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum putem scapa eu si fata mea de un betiv ordinar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum putem scapa eu si fata mea de un betiv ordinar

Buna seara! Traiesc in concubinaj de 13 ani cu un barbat care de-a lungul acestor ani a devenit un betivan notoriu .Sunt in Germania de 2ani jumatate cu un concediu anual de 6 saptam....adica numai atat pot sa imi vad fetita pe care o am impreuna cu el.In tot acest timp ea a locuit si si in prezent cu el.Am luat hotararea sa ma despart de el fiindca nu mai pot trai cu acest om-e prea mult-betiile,egoismul si limbajul vulgar m-au imbolnavit !Bineanteles ca el a inceput sa ma ameninte ca nu imi da fata(are 13 ani),plus amenintari verbale cu moartea. De ex.aseara a sunat la protectia copilului (norocul fetii mele ca a sunat ocupat) sa ii cheme sa ia fata ca el nu mai poate avea grija de ea iar mama(adica eu)a abandonat-o.Eu nu cunosc aceste proceduri dar chiar as putea intampina probleme daca ar reusi sa vorbeasca la protectia copilului?Intrebarea mea este..care sunt pasii pe care sa ii urmez pa cale legala pentru a-mi reveni mie custodia fetii si totodata vreau sa o iau cu mine aici in Germania? Am incercat de multe ori sa o aduc aici dar nu mi s-a permis(lucrez in casa la un batran dement).Am tot plans si m-am tot rugat de familia batranului sa imi accepte fata pana cand intr-un final au acceptat.Va multumesc anticipat pentru sfaturile Dvs.
Cel mai recent răspuns: alinaalina35 , utilizator 15:12, 15 Decembrie 2015
Este adevarat, dar e timpul sa va ganditi la situatia copilului dvs. si sa va asumati raspunderea fata de aceasta, cat mai repede posibil, pentru ca treburile sa nu degenereze.
Nu vreau sa va descurajez, insa e cam greu sa obtineti autoritatea parinteasca exclusiva, mai ales in contextul in care fata e in grija tatalui in prezent.
Puteti obtine ca domiciliul fetei sa fie la dvs, insa trebuie sa aveti un domiciliu unde fetei sa ii fie mai bine decat in mediul actual.
Incercati sa obtineti acordul tatalui (daca tot nu mai poate avea grija de ea) pentru a se muta la dvs.
In tot acest timp ati trimis bani pentru intretinerea copilei?
Buna ziua! Da in tot acest timp am trimis multi bani si deja am cerut la western union un desfasurator pentru a putea dovedi.Am sa incerc si cum ziceti Dvs. sa vorbesc cu el sa ,,se dea la o parte,,sa-si vada de viata lui innainte iar fata sa ramana cu mine si sa imi semneze tot ce am nevoie fiindca asta ar fi in beneficiul ei nu al meu.
Daca ati contribuit la intretinerea fetei nu poate sa va reproseze abandonul, iar Protectia Copilului nu va lua copila de la el pe motiv ca el a obosit sa fie tata - poate ca ar putea sa va fie favorabil acel telefon la Protectia Copilului.
Incercati cu binisorul, poate nu trebuie sa ajungeti in instanta
El cand a incercat sa sune la Protectia copilului ii suna ocupat,deci nu a reusit sa vorbeasca cu cei de acolo.M-ati mai linistit putin,multumesc frumos!! Sper si eu sa nu ajung in instanta neaparat si asta fiindca este un proces lung,costisitor si,cred,foarte stresant pentru copila mea.Plus ca mi-as pierde serviciul aici in Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt de acord cu ce vor sa faca tata si fratii VisaMariana VisaMariana Buna ziua.Numele meu este Mariana,sunt al doilea copil al familiei.Mama a murit acum 1 luna si familia vrea sa faca succesiunea.Noi suntem 4 frati.3 fete si un ... (vezi toată discuția)
Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere omama omama Buna ziua,am divortat in 2012,dupa pronuntare instanta a decis ca minorul sa ramana la domiciliul tatalui,iar eu sa platesc o pensie de intretinere de 1/4 din ... (vezi toată discuția)