avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire in strainatate a copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire in strainatate a copilului minor

buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in concubinaj 1 an si 2 luni .miam pus avocat aceasta a fc o plangere pt pensia alimentara si zice dansa ca din urma pensia alimentara nu poate fi ceruta de la tata ???#-o.si a mai fc doamna o plangere la judecata pentru pasaportu fetei deoarece eu am domicilui momentan in Germania si o fata de 2 ani cu alt concubin niamt,CEA MAI MARE RUGAMINTE A MIA SA NU DAU BANI LA AVOCAT CA TRAG DIN GURA LA COPII VA ROG
_cum pot face ce sa fac ce proces sa pot lua fata de la parintii mei cas batranii si ei si sa pot sa o aduc in germania daca tata ei nu da acordu si nici nu o suna ,cum sa fac am ceva sanse cu plangerea depusa pt pasaport ,
_tata fetei apare in primu proces ca el nu face parte la cresterea micutei numa eu .....nu stiu ce sa fac ,am vreo sansa de la d zeu ....sau treb sa mai fc vrei 2 procese si numa pe unu imi cere 250 de euro (nu stiu normal cat kosta un avocat )
va multumesc si ma rog la d zeu sa aud ceva vesti bune :stunned::sorry:
_
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:27, 13 Ianuarie 2013
Ce scrie exact in acea hotarare pe cere o aveti cu privire la copil ? Cand v-ati judecat si de cand tatal n-a mai platit pensie ?
De la instanta cereti incuviintare pt schimbarea domiciliului copilului si acordul pt a-i face copilului pasaport.
Pentru pensia restanta aveti posibilitatea sa mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc, poate are ce sa-i execute sau ii faceti plangere penala la politie pt abandon de familie
in hotarare scrie ca instanta a hotarat domociliul fetei sa fie la mine ...eu mam inteles cu avocata ca ii platesc sa faca ceva sa castig custodia fetei ..si cand a fost procesul gata am aflat ca de fapt a depus cerere pt domiciliul minorei nu pt custodia ei ,si iam mai zis pt pensie alimentara da nici aia na fv doamna avocata,a fcce a vrut ea ,acuma eu am custodia comuna a fetei cu tata ei si apare ca el nu contribuie cu cresterea fetei .se stie ca fata este la parintii mei deoarece a fost o comisie acasa .acuma avocata am vb cu ea o zis ca pensia de cand mam despartit de tata fetei de 4 ani nu pot sa cer numa din data din care am cerut el sa platesca pensie ???(adica din dec anu trecut ...a fc acte din nou ca a uitat in iunie sa fc avocata )si a mai fc un proces cum a spus dansa (avocat)pentru pasaport fix asa mia zis pasaport .
_eu treb sa platesc un proces unde apare ca eu cer pensia alimentara si a zis doamna ca ea a fc kemare tatal fetei sa vina din strainatate sa arate cat venit are si ea promite ca dc tata fetei nu vine eu castig da nu stiu ce castig
_si al 2 proces pt pasaport din care nu stiu nimik ce treb sa fc nimik atat ca mia promis ca doamna judecatoare sigur imi va da acord sa fac pasaport sa scot fata din tara ceea ce vreau eu sa scot fata din tara (tata ei nu da acord nam fostcasatoriti am stat un an si 2 luni si mam dus la pariti el alkoolist numa ca fata ii pe numele lui si nu pot fc pasaport )
Intrebarea mia ce sa fac acuma ca eu nam auzit doamna avocat sa zica de nici o incuvintare numa ca ii cere pensia sa plateasca 25 la suta si instanta imi da acord sa fac pasaport ,.....dezastru total
(fata are 5 ani ,,,,avocata face bn ce fc ??sau ma minte pt bani ca nam sanse asa cum fc ea ))
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
adam_melissa1987, utilizator
Autoritatea parinteasca se exercita in copmun de ambi iparinyti, nu prea avea avocata cum sa faca sa obtineti ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.
In privinta domiciliului a cerut dupa cum ati vrut, sa fie la dvs unde il aveati.. adica la parinti.
Cand v-ati judecat prima data ? In primul proces, nu a cerut pensie, a cerut mai tarziu, in alt proces ?
daca ati cerut doar aprobare pt pasaport, o sa obtineti sa-i faceti pasaport si o sa va uitati la el, n-o sa puteti iesi din tara daca nu ati cerut si asta.
In legatura cu pensia, daca nu faceti dovada a cat castiga tatal, pensie ce se va stabili se va raport ala salariul minim, adica maxim 167.5 lei.. cam asta castigati.
am procesu pt pasaport in ianuarie 26
ce sa spun la avocata sa adauge la plangere poate va rog ca sa o pot scoate din tara va multumes .pt pensia alimentara acuma niam judecat in 10 primu proces si cred ca luna viitoare ii a l doilea ,astept ras
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
adam_melissa1987, utilizator
Tot ce v-a spus avocata este corect.
Ca sa obtineti autoritatea unica(custodia) trebuia sa demonstrati cu martori ca tatal nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului si nu se intereseaza de el.
Acum, daca aveti autoritate parinteasca comuna si domiciliul la mama, prin alt proces, cereti suplinirea semnaturii tatalui pentru deplasarea copilului in strainatata fara acordul tatalui, cu dvs. si pentru intocmirea pasaportului.
Pensia alimentara se acorda de la data introducerii cererii, asa-i legea, avocata nu o poate schimba.
Dvs. trebuie sa dovediti ce venituri are tata, daca nu reusiti, se stabileste o pensie alimentara raportata la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Custodie adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,daca este cineva care ma ajuta si pe mine si ma intelege,am stat 2 ani in concubinaj u un numit x am nascut o fetita si , am fc casa parinti mei mau ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)