avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin cu firma, galagie nocturna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin cu firma, galagie nocturna

Am un vecin care sta deasupra mea cu doua etaje. Are sediu de firma si el sustine ca nu vine niciodata aici. Problema este ca la cel putin doua zile vine in apartament, dar numai dupa orele 22 si merge non stop prin casa vreme de cel putin trei ceasuri. Se aude foarte tare in linistea noptii de nu mai pot adormi.
I-am spus frumos cand l-am intalnit sa termine orice acitivate dupa aceasta ora si el sistine ca nu el este cel care face galagie.
Am fost nevoita sa cobor la 2 noaptea sa vad la ce aprtament este lumina, asta ca sa ma conving ca de la el se aude galagia.
Ma deranjeaza ca nu plateste nimic la intretinere, asta pentru ca s-a scos, afirmand faptul ca el nu sta de x ani aici. Problema e ca vine numai noaptea.si nu-l vede nimeni.
Ca si firma , n-ar trebui sa plateasca nimic ?
As avea vreun cuvant de spus in cazul in care nu doresc sa mai aibe sediul firmei in bloc, avand in vedere ca suntem la diferenta de 2 etaje ?

Pur si simplu nu mai rezist, e ca si cum ar alrga pe calcaie pret de 3 ore.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 15:32, 21 Decembrie 2015
Cand a facut acolo sediu, a indeplinit conditiile cerute de lege in privinta acordului vecinilor.
Ca plateste sau nu, nu va rezolva problema cu galagia, insa semnalati acest aspect presedintelui/administratorului daca aveti.
Nu stiu cum se aude ca merge cu doua etaje mai sus, dar in afara de a folosi dopuri sau de a va izola fonic casa, nu vad alta solutie, e dreptul lui sa mearga prin casa.
Conform disp HG nr 1588/2007 persoanele juridice care detin sediul social sau lucrativ in imobil de locuit in comun detin obligatia sa incheie conventie cu asociatia de proprietari prin care sa se convina obigatiile de plata
ART. 37
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc în
condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de
masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara
activitati în cladire în luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile
asociatiei pentru: apa si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere si a
hranei; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea
deseurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileste
printr-o conventie aprobata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(2) Conventia prevazuta are durata nedeterminata, fiind valabila pe toata perioada
activitatii desfasurate de detinatorii prevazuti la alin. (1), si se actualizeaza periodic, în
functie de elementele noi care intervin, în functie de numarul persoanelor care desfasoa
ra zilnic activitati în spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu zilnic de clienti si
de obiectul de activitate. Numarul acestora se stabileste de detinatorul spatiului si se
certifica de comitetul executiv al asociatiei de proprietari. Acest numar se utilizeaza pentru
calculul cheltuielilor pe persoana aferente spatiului respectiv.
(3) Conventia precizeaza contributia proprietarului la cheltuielile asociatiei de
proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi înregistrate distinct pe fiecare
proprietate în cauza si care sunt determinate de activitatea desfasurata.
(4) Conventia completeaza obligatiile proprietarului fata de cheltuielile din cadrul
asociatiei de proprietari mentionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b) - f).
(5) În situatia în care, la notificarea scrisa din partea asociatiei de proprietari,
proprietarii spatiilor cu alta destinatie decât aceea de locuinta din condominiu refuza
încheierea conventiei, sunt aplicabile criteriile stabilite si adoptate în acest sens de catre
comitetul executiv al asociatiei de proprietari prin decizie scrisa si în baza constatarilor
vizuale cu privire la activitatea desfasurata din punct de vedere al numarului de persoane
angajate si al numarului de clienti.
(6) În situatia în care, la notificarea scrisa a proprietarului, conducerea asociatiei de
proprietari refuza încheierea conventiei, este aplicabil criteriul prevazut la art. 47 lit. a) sau
b) din Legea nr. 230/2007, dupa caz, cu obligatia proprietarului de a declara, în
scris, numarul persoanelor angajate sau care desfasoara activitati în spatiul sau.

Daca face zgomot in afara programului de liniste legal prevazut,sesizati oficial politia responsabila,care in temeiul disp L nr 61/1991,poatre aplica sanctiuni
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, daca i-am spus ce ma deranjeaza si el sustine ca nici macar nu e acasa, avand in vedere ca la 1 noaptea numai la el e lumina, atunci ma intereseaza daca are obligatia ca sediu de firma sa plateasca ceva. LA acel apartament, luna de luna apar 0 persoane, iar la cheltuieli pana in 20 ron. ( probabil gunoiul.........) . Culmea e ca vine pe furis, noaptea si pleaca spre dimineata cand nu-l vede nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)
vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)