avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... ACCIDENT DE MUNCA
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

ACCIDENT DE MUNCA

Buna ziua. In urma cu o luna am suferit un accident rutier in timp ce ma deplasam spre servici. Am declarat ca fiind accident de munca avand in vedere conditiile producerii acestui accident. Problema este ca nu veneam de acasa dar se poate demonstra ca mergeam in drum spre servici urmand ca tura mea sa inceapa in aprox 30 de minute. De la medicina muncii am fost sfatuita sa nu declar accident de munca pt ca nu pot demonstra ca nu veneam de la adresa scrisa in buletin. De la spital am primit concediu medical de 5 zile cu codul de indemnizatie specific accidentului de munca si de la medicul de familie am primit in continuare inca 6 zile cu acelasi cod. Se poate ca ITM-ul sa nu aprobe plata acestui concediu?
Cel mai recent răspuns: silvia77 , utilizator 20:27, 13 Decembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru evenimentul produs, angajatorul trebuie sa desemneze prin decizie interna o comisie care sa efectueze cercetarea evenimentului. Daca in urma cercetarii se va constata ca evenimentul produs indeplineste conditiile prevazute in Legea ssm. nr.319/ 2006 cu modiifcarile si completarile ulterioare, art.5 lit.g), atunci dosarul de cercetare va fi trimis la ITM spre avizare.
-art.5 lit.g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
Accidentul de traseu poate fi considerat AM daca sunt indeplinite conditiile prevazute la
-art.30 (1) În sensul prevederilor art. 5 lit. g), este, de asemenea, accident de muncă:
g) accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul şi pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator, şi invers;
In fisa individuala de instruire ssm trebuie sa aveti mentiuni scrise legate de traseul de deplasare de la domiciliu la serviciu si invers, respectiv perioada de timp in care se face deplasarea.
Daca aceste conditii nu sunt indeplinite (in cazul dvs., dupa cum mentionati, nu veneati de la domiciliul trecut in fisa ssm), evenimentul produs nu se incadreaza ca AM de traseu.
Gasiti mai multe informatii aici:www.avocatnet.ro/content/art...
sau aici:
www.avocatnet.ro/content/for... /
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2015
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca adipro adipro De ce beneficiaza un angajat daca a fost accidentat de o masina in drumul spre munca?i (vezi toată discuția)
Concediu medical - accident de munca (traseu) - il plateste angajatorul fara 6 luni cotizare X-tian X-tian Ma plateste angajatorul in caz de accident de munca (traseu) daca nu am 6 luni cotizare la CAS in ultimele 12 luni? (vezi toată discuția)
Accident in drum spre casa dupa terminarea programului nobody_else91 nobody_else91 Buna ziua, Lucrez la o companie privata si fac naveta cu masina personala. In drum spre casa(dupa terminarea programului) am avut accident fara victime doar ... (vezi toată discuția)