avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident in drum spre casa dupa terminarea programului
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident in drum spre casa dupa terminarea programului

Buna ziua,
Lucrez la o companie privata si fac naveta cu masina personala.
In drum spre casa(dupa terminarea programului) am avut accident fara victime doar cu pagube materiale. Politia a informat angajatorul de accident dar nu a fost incadrat ca accident de munca.
Drumul pana la serviciu si retur este asigurat prin lege?
In ce consta aceasta asigurare?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nobody_else91 , utilizator 09:09, 27 Iunie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evenimentul produs poate fi incadrat ca accident de traseu daca sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.30 (1) În sensul prevederilor art.5 lit. g), este, de asemenea, accident de muncă:
g) accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul şi pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator, şi invers;
In cazul dvs., daca nu au fost victime (nu s-a pus problema de AM), doar pagube materiale, evenimentul trebuie cercetat de angajator si se decide rezolvarea.
Pentru a fi AM trebuiau indeplinite si conditiile de la:
-art.5 În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următorul înţeles:
g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
In plus, pentru a fi AM, in fisa individuala de instruire din domeniul ssm a lucratorului trebuie mentionat traseul de urmat de acasa la serviciu si retur, orele de deplasare si ca se face deplasarea cu masina personala.
Legea ssm nu mentioneaza posibilitati de despagubire materiala in cazul producerii unui eveniment rutier pe traseul domiciliu spre/ de la serviciu.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - accident de munca (traseu) - il plateste angajatorul fara 6 luni cotizare X-tian X-tian Ma plateste angajatorul in caz de accident de munca (traseu) daca nu am 6 luni cotizare la CAS in ultimele 12 luni? (vezi toată discuția)
Accident de munca silvia77 silvia77 Buna ziua. In urma cu o luna am suferit un accident rutier in timp ce ma deplasam spre servici. Am declarat ca fiind accident de munca avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Accident de munca adipro adipro De ce beneficiaza un angajat daca a fost accidentat de o masina in drumul spre munca?i (vezi toată discuția)