avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expirarea permisului de sedere, casatorie cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expirarea permisului de sedere, casatorie cetatean american cu cetateanca romana

Sunt casatorita cu un cetatean american. El a avut permis de sedere pentru Romania, dar i-a expirat. Chiar inainte sa expire am avut nunta, dar nu a fost timp, plus toate au fost inchise de 1 decembrie si zilele dinainte, sa reusim sa aplicam pentru rezidenta. Ni s-a spus de catre cineva ca daca iesim din tara in ziua in care expira permisul mai are 90 de zile si am facut asta. La granita ne-au spus ca sa aplice pentru altul cat mai repede. Apoi am calatorit spre Israel si la aeroport au facut tam tam putin si acum vrem sa ne intoarcem si as dori sa stiu daca putem folosi chestia aia cu 90 de zile, daca e legala, pentru ca daca nu ne-au spus ca ori ii pune interdictie, ori ne pune la plata si nu e foarte mica acea plata. Astept un raspuns cat mai rapid daca se poate, considerand ca in seara asta ne intoarcem. Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:38, 13 Decembrie 2015

Apoi am calatorit spre Israel si la aeroport au facut tam tam putin si acum vrem sa ne intoarcem si as dori sa stiu daca putem folosi chestia aia cu 90 de zile, daca e legala, pentru ca daca nu ne-au spus ca ori ii pune interdictie, ori ne pune la plata si nu e foarte mica acea plata.

Cetatenii americani au dreptul sa stea / calatoreasca in Romania fara viza timp de 90 de zile in decurs de 6 luni (180 de zile), asta e sigur.

In rest n-am ce sa va spun pentru ca n-am inteles cine v-a facut tam tam, ce-i cu interdictia si cu punerea la plata (cred ca le amestecati) si nici n-are rost sa va mai intreb acum detalii ca sa ne lamurim.
Cetatean american fiind si in plus casatorit cu o romanca, nu prea cred ca n-or sa-l lase sa intre in tara. Nu stiu si cum l-ar putea amenda la intrarea in tara dar daca o vor face suma e intre 400 si 700 de lei.

Sper ca aveti certificatul de casatorie romanesc cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza Leyla84 Leyla84 Buna ziua din data 23.05.2009 a fost prima mea intrare pe anul asta in Turcia am ramas timp de 60 de zile pina pe 21.07.2009 deoarece atit am avut viza pe ... (vezi toată discuția)
Interdictie turcia situatieurgenta situatieurgenta Buna seara, Am depasit perioada legala de sedere pe teritoriul Turciei cu 100 zile, am venit in Romania pe data de 18.12.2011 si la aeroport am primit o ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)