avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri ANRP

Acum 8 ani o firma de avocati din Bucuresti s-a oferit sa ne ajute intr-un dosar de revendicare imobil Bucuresti. A fost o intelegere verbala, pentru un beneficiu de 50%, daca rezolva dosarul. A durat 8 ani pana am primit decizia de despagubiri. Acum, pentru ca vrem sa facem contestatie,( despagubirile fiind mult sub valoarea imobilului) firma ne cere decizia, insistand ca ei vor face contestatia, intrucat avem un contract cu ei. Banuim ca au facut un contract in care ne-au falsificat semnatura, asa cum, in decursul anilor, si-au facut procuri juridice cu imputerniciri mult peste ceea ce convenisem noi, despre care am aflat ulterior. Va rog sa ne dati un sfat, cum sa procedam ca sa nu fim inselati. Nu dorim sa participam la licitatii in vederea valorificarii punctelor, preferam sa asteptam 3 ani, pana cand le putem transorma in bani. Sigur ca le vom plati ceea ce datoram avocatilor, dar ne temem ca ei incearca altceva acum. Multumim pentru orice indrumare ni dae putet
Cel mai recent răspuns: ieia , utilizator 23:30, 21 Decembrie 2015
Cum adica ati avut o intelegere verbala? Ce valoare juridica are?
Nu stiti cum se desfasoara lucrurile astea? O firma de avocati pescuieste dosare nerezovlate de retrocedari, se ofera sa rezolve dosarul contra unui comision (deobicei 50%).Am avut o discutie la sediul firmei, au vazut actele si a fost doar o intelegere verbala pentru acel comision de 50%. Procesul a durat vreo 2 ani pana la decizia ICCJ, prin care s-a stabilit ca avem dreptul la despagubiri. A mai durat 8 ani, drumul dosarului la primaria Bucuresti, la Prefectura si inca vreo 2 ani la ANRP (ca asa e la noi, intre timp ANRP a platit sume fabuloase pe acte false, etc, etc, canalele TV dau toate detaliile) iar acum, in sfarsit, am primit Decizia de despagubire prin puncte. Moment in care avocatii ne cer Decizia si vorbesc despre existenta unui contract.N-am semnat niciun contract cu ei, asta e problema.
Daca au unul, este fals. Intre timp am facut noi contestatie la Decizia de despagubire, desi ar fi dorit ei sa o faca. Intrebarea mea era ce ar putea face ei mai departe, conform Legii 165 am avea dreptul sa participam la licitatii pentru imobile, dar nu dorim asta. Ar putea ei sa o faca, cu procuri juridice false? La un moment dat ne-au cerut o procura care le conferea toate drepturile posibile, inclusiv accesul la despagubiri, etc, dar am refuzat sa o facem. Locuim in provincie, cu ei avem doar contacte telefonice sau prin e-mail. Cam astea sunt datele problemei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces retrocedare imobil ieia ieia In anul 2004 am facut o intelegere verbala cu o firma de avocatura, care sa ne sprijine in retrocedarea unui imobil. Nu am semnat niciun contract, le-am dat ... (vezi toată discuția)
Legea 10 danw danw Buna ziua vreau sa va intreb si eu in legatura cu legea 10 entitatea investita de catre avas in 2005 de a face evaluarea o firma de lichidari din BAIA MARE ... (vezi toată discuția)
Dosar anrp tgavrilo tgavrilo Buna ziua! In urma depunerii cu multi ani in urma a unui dosar pentru recuperarea unor despagubirea pentru o casa demolata si a terenului aferent, inainte de ... (vezi toată discuția)