avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... viitor pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

viitor pensionar

Din dec. 2008 am fost disponibilizata si ptr. ca stiam ca nu mai am mult pana voi putea iesii la pensie limita de varsta , am luat CM._ 142 zile .3 luni societatea a fost in somaj tehnic , lucru care m-a ajutat f, mult .Pe 11 iunie am fost chemata la personal sa semnez dosarul de pensionare .Si acum apare problema mea : in luna august toti salariatii soc. vor intra in CO . Mie nu mi-a venit decizia de pensie Va rog mult sa-mi dati un sfat . Multumesc.dar nici CO nu am dreptul caci din dec. 2008 am fost im CM. Ce pot eu sa fac , caci de la casa de pensii mi s-a spus ca mai dureaza vreo 2 luni pana vine decizia .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:09, 27 Iulie 2009
Puteti inceta contractul de munca cu acordul partilor si anunatti CAS de incetarea conractului, pentru ca atunci can va este pusa in plata pensia sa o primiti de la aceasat data a incetarii raporturilor de munca.
Ce pot eu sa fac , caci de la casa de pensii mi s-a spus ca mai dureaza vreo 2 luni pana vine decizia .

Incercati sa mai obtineti 2 luni de CM, altfel cerand incetarea CIM cu acordul partilor, cu siguranta nu mai indepliniti conditiile de pensionare la limita de varsta si stagiu de cotizare; motiv pentru care ve-ti fi penalizata. Mult succes.:D
Scuze , poate nu sunt eu cu legislatai actualizata, dar de ce sa nu mai indeplineasac conditiile de pensionare. Presupun ca atunci cand s-a depus cerere de pensionare pt limita de varsta erau indeplinite deja conditiile...
eu asa stiu ca se procdeaza, s-a schimbat ceva in acest sens???

Scuze , poate nu sunt eu cu legislatai actualizata, dar de ce sa nu mai indeplineasac conditiile de pensionare. Presupun ca atunci cand s-a depus cerere de pensionare pt limita de varsta erau indeplinite deja conditiile...
eu asa stiu ca se procdeaza, s-a schimbat ceva in acest sens???

De regula personalul care lucreaza la - Resurse Umane- fac dosarele de pensionare pentru limita de varsta pe care le inainteaza la Casa de Pensii cu cateva luni inainte ca persoana in cauza sa indeplineasca conditiile, tocmai pentru considerentul ca ""dureaza 2-3 luni pana ai va veni decizia""; iar in ceea ce priveste decizia data de Casa de Pensii nu trebuie sa poarte data depunerii dosarului ci data la care indeplineste conditiile.Din aceste motive, unitatea ai va face decizie de incetare a activitatii salariatului pensionat dupa ce o va primi pe cea de la Casa de Pensii; pe care o trimite prin posta la dosarul pe care-l detine aceasta. Romanul este inventiv, mai ales atunci cand doreste sa mai scape de cativa salariati X-(, pentru angajarea altora....:D.care stim noi ce implica....:D..Acesta este motivul afirmatiilor mele anterioare. Deci atentie !B-)
Eu am lucrat la Ru , dar nu faceam dosarele cu anticipatie ...

Alte discuții în legătură

Nu ma pot pensiona ? Speta se prezinta astfel: sunt angajata la SRL si casa de pensii mi-a spus ca pot iesi la limita de varsta din ianuarie 2005. M-am dus ca tot omu la servici ... (vezi toată discuția)
Penalizare pensie anticipata mariab51 mariab51 sin in pensie anticipata din 01.01.2006 in 01.10.2010 voi intra in pensie limita virstra,este posibil sa nu mai primesc penalizarea?se poate diminua valoarea ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului de pensionare handsu handsu In cazul persoanelor care la indeplinirea conditiilor pentru pensionare la limita de varsta , care nu sunt angajate, se poate depune dosarul inaintea ... (vezi toată discuția)