sin in pensie anticipata din 01.01.2006 in 01.10.2010 voi intra in pensie limita virstra,este posibil sa nu mai primesc penalizarea?se poate diminua valoarea punctului?gurile rele spun ca au fost cazuri in 2009 cind pers .in cauza la trecere la pensie limita virstra sau trezit ca au primit pensia diminuata cu penalizarea.Va multumesc mult pt.ajutor si va aduc la cunostinta ca nu pot face evaluarea dst.pt ca nu stiu cum sa activez contul?
Nu exista asa ceva. Iata ce spune Legea pensiilor:
"Art. 52. - La data îndeplinirii condiţiilor pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, în conformitate cu prevederile art. 42, pensia anticipată parţială devine pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 50 alin. (2) şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare, trecerea la pensia pentru limită de vârstă făcându-se la cerere."
1. Daca nu vi s-a dat si un buletin de calcul cand ati primit decizia de pensionare, mergeti la Casa de Pensii sa va lamureasca.
2. Sau, puteti sa verificati si dvs. calculand vechimea din carnetul de munca si alte adeverinte si comparand-o cu vechimea din decizia de pensionare.
3. Dar eu nu cred ca nu au luat in calcul si perioadele de somaj.
normal nu trebuie sa fiti penalizat. aveti grija ca trebuie sa faceti cerere din timp.
~ Conținut șters la cerere ~
Alte discuții în legătură
Pensie anticipata
lilly11a
Daca o persoana a lucrat timp de 12 ani in grupa a 2 de munca, in procent de 70%, dar fara diminuarea varstei de pensionare, perioada respectiva se ... (vezi toată discuția)