Fiind disponibilizata in 2007 ,in anul 2008 am dat unitatea in judecata pentru drepturi salariale pe care nu le-am primit in perioada cat am fost salariata.Procesul este in curs de desfasurare,iar unitatea a intrat in faliment.As vrea sa stiu daca voi castiga procesul mai exista vreo posibilitate de a-mi recupera drepturile salariale cuvenite?
Am licrat la Petrom Service Bucuresti.Multumesc
In situatia in care ve-ti castiga procesul, in baza hotararii judecatoresti (data la Tribunal) care este executorie de drept in litigiile de munca( adica, chiar daca reclamanta face recurs, puteti pune in executare hotararea); va sugerez a apela la un executor-judecatoresc pentru recuperarea sumelor stabilite de instanta. Binenteles ca va ve-ti recupera drepturile banesti, chiar daca unitatea la care ati lucrat a intrat in faliment; intr-o atare situatie, solutiile exista iar ajutorul nu vi-l poate da decat, asa cum am mai spus, un executor-judecatoresc. Succes.=D>
Nu stiu cae ar fi situatia firmei lichidatea, dar posibilitati de recuperare exista , doar ca eceste lichidari pot dura foare mult, de ordinul anilor, si va veti recupera mai tarziu banii.
In cazul in care veti castiga procesul vi se vor plati si drepturile salariale cu siguranta. Insa nimeni nu poate sa va spuna cat timp va dura pana va veti recupera drepturile!
B-)
Drepturile salariale se platesc cu prioritate. Asa ca, in momentul primirii hotararii va prezentati cu ea la lichidator....sa va inscrie in tabloul creditorilor.