Sora mea e casatorita si are 2 copii,12-14 ani.Casatoria e incheiata in Romania familia fiind acum in Italia de cativa ani.Intrebarea este pentru a baga ea divort trebuie sa vina personal in Romania sau poate divorta si acolo?
Buna ziua.
poate divorta si in Ro si in Italia. trebuie avuta insa in vedere procedura de divort destul de anevoioasa din Italia, care presupune o perioada de separare a sotilor, timp de 3 ani de zile, anterior procesului de divort.
pt a divorta in Ro , trebuie sa se prezinte personal in fata instantei de judecata.
Unde a avut ultimul domiciliu comun cu sotul sau , sora dvs? Are resedinta in Italia ? Daca are resedinta in Italia poate divorta in Romania insa va trebui sa mandatezeun avocat sa o reprezinte pentru formularea si introducerea cererii de divort si accesorii , reprezentare in instanta de judecata .
Daca are resedinta in Italia poate divorta in Italia daca si sotul ei are resedinta sau domiciliul acolo.
Daca sotul este de acord cu divortul si este cooperant se poate divorta si in Romania.
Daca sotul nu este cooperant si refuza divortul va avea mari probleme...si eu tind sa cred ca nu va reusi sa divorteze...
Vedeti ca legislatia italiana e restrictiva pe divort.
A consultat un avocat de acolo ca sa vada daca se incadreaza pe divortul in Italia?
Au motive foarte precise.
Divort
caarmencitaa
m-am casatorit acum 12 ani in italia cu un italian,casatoria nu a fost inregistrata in romania si de 10 ani eu nu mai stiu nimic de ,,sot,,.Am incercat sa ... (vezi toată discuția)