avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot taia factura si chitanta la o persoana fizica?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot taia factura si chitanta la o persoana fizica?

Noi suntem o firma care avem clienti in general persoane juridice, deci facem factura si chitanta. Nu ne-am achizitionat casa de marcat. S-a ivit insa un client persoana fizica. Trebuie sa-mi cumpar casa de marcat? sau pot sa-i tai si lui factera si chitanta....mai ales ca clientul doreste neaparat si factura....nu doar bon fiscal?

M-ar interesa si ceva lege pe care sa o citesc pentru a intelege mai bine

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cristinac77 , utilizator 13:28, 15 Decembrie 2015
Puteti emite factura si chitanta de pe persoana juridica pe persoana fizica neavand obligatia de a avea casa de marcat atata timp cat efectuati ocazional astfel de livrari in baza HG 479/2003 actualizata [ link extern ]

ART. 4
În sensul ordonanţei de urgenţă*, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi desfăşurate cu caracter permanent. Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri şi prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul.

*A se citi si OUG 28/1999 actualizata [ link extern ]
Multumesc foarte mult!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto alinafay_bv alinafay_bv Buna seara, daca o firma-cu obiect de activitate-constructii- vinde(ocazional) din patrimoniul sicietatii 2 masini intr-o luna catre persoane fizice, ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de casa de marcat? victorolimpiu victorolimpiu Buna ziua, am o nelamurire. Stiu ca este obligatoriu ca societatile comerciale sa detina case de marcat; eu am un SRL-D, prestari servicii, mai exact proiecte ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)