avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice

Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am nevoie de ajutorul dumneavoastra ca sa aduc situatia inapoi la normalitate.

In 2007 bunica a reusit fara stirea mea incadrarea mea la la handicap mental grav cu insotitor permanent pe baza unor acte de la doctori care la cererea bunicii mi-au pus diagnosticul de AUTISM si RETARD, IQ sub 40, fara nici o expertiza asupra mea. Singurul test de IQ din viata mea s-a facut in 2001 si a iesit IQ 120.
In 2015 am aflat de handicap si ca bunica incasase indemnizatie de insotitor si pensie pe numele meu si am cerut anularea lui de buna voie pentru a nu suporta consecintele legii cand voi fi descoperit ca am incasat bani fara drept pe baza unei boli inchipuite.
Tot in 2015 am aflat si ca in 2009 bunica ceruse punerea mea sub interdictie judecatoreasca, tot fara stirea mea, am fost luat din pat de politie fara nici o notificare prealabila si am fost dus la ceea ce in 2015 am aflat ca era medico-legal, fiindca nu stiam ce se intampla si m-am speriat de desfasurarea de forta, nu am vorbit cu doctorii, nu mi-am declarat punctul meu de vedere, si anume ca sunt apt de munca, de altfel lucram deja la negru. Pe raportul de expertiza medico-legala psihiatrica trimis catre judecatorie scrie o serie de aberatii, gen ca sunt analfabet, necooperant, nu pot vorbi, nu imi pot purta de griji, nu pot avea o slujba, arie restransa de activitate, etc, pe langa asta a prezentat aceleasi acte de autism si IQ sub 40. Mi-au pus verdict aiurea DISCERNAMANT DIMINUAT, cererea de punere sub interdictie a fost RESPINSA.

Prietenii mei spun ca sunt inteligent, nu am nici o simptoma de autism, si ca am discernamant total. Vreau sa nu fiu considerat bolnav psihic si sa am probleme in viitor datorita evenimentelor de mai sus.

Vreau sa stiu daca trebuie sa ma duc la un psiholog/psihiatru pentru a imi pune un diagnostic si IQ corect, si cum pot anula actele din 2007 pe care scrie autism si IQ 40, sau ele erau valabile doar la momentul respectiv, doar pentru incadrarea la handicap, iar acum nu e nimic anulabil deci pot sta linistit?
Vreau sa stiu daca trebuie sa cer o noua expertiza medico-legala pentru a stabili ca am discernamant total si cum o pot invalida pe cea din 2009, sau aceea era valida doar la momentul respectiv si doar pentru judecatorie pentru procesul respectiv iar interdictia nefiind pusa, nu e nimic anulabil deci pot sta linistit?
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
Future, utilizator
Nimeni nu poate sa va spuna ce concluzii vor trage psihologii si psihiatrii dupa examinarea dvs. de catre acestia. S-ar putea face doar speculatii.
Future a scris:

Ce va scrie pe referat daca eu nu am nici o boala? va scrie "sanatos" sau "nu e autist, nici schizofren, nici etc?"

Pe dumneavoastră vă interesează să dovediți că aveți discernământ în limite normale.

Nu e nici o problemă dacă vor scrie că aveți diferite probleme de sănătate, cum ar fi schizofrenia simplă sau paranoidă/paranoică, depresie, autism, anxietate...., aceste diagnostice nu va afectează cu nimic, atâta timp cât aveți discernământ și vă auto-îngrijiți singur.

90% DIN BOLNAVII internați în spitalele de psihiatrie au discernământ și răspund pentru faptele lor, și au păstrată auto-îngrijirea.
Am făcut această paranteză să vă insuflu speranță și să aveți încredere că va fi bine.
Cred totuși nu e cazul să facem speculații privitor la concluziile expertizei stării dumneavoastră de sănătate, e mai bine să așteptăm raportul specialiștilor psihiatri și psihologi.

Aveți încredere în forțele dumneavoastră și va fi bine.
De gândirea dumneavoastră POZITIVĂ depinde totul.

Buddha, acum 2600 de ani spunea: "Suntem ceea ce gândim, cu gândurile noastre facem lumea".
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Poate cineva sa-mi spuna daca postul din 16 Februarie 2016, 19:57 e scris de un avocat sau de cineva care cunoaste legea, sau e un post aiurea?
Intreb deoarece am primit de la doctori sfaturi contradictorii. Vreau din nou sfatul unui avocat!

"Dar, până la primul termen mergeți și vorbiți cu un psihiatru la un cabinet particular și rugați-l să vă facă un REFERAT PSIHIATRIC"

Am cerut la clinica A programare la psiholog si psihiatru, dar aveau doar psiholog, dupa 1 saptamana am fost, acesta mi-a zis ca imi poate face expertiza si test de IQ dar nu va fi util la judecatorie, si ca am nevoie de referat psihiatric, si mi-ar lua banii aiurea daca mi-ar face, i-am zis ca s-ar putea sa revin dupa ce merg la psihiatru, la receptie mi-au zis ca n-au psihiatru, asa ca am mers la clinica B si am cerut programare la psihiatru, dupa 1 saptamana am fost, am platit la receptie apoi am fost in cabinet unde mi-a zis ca nu-mi poate da referat psihiatric pana nu vede foaia de la psiholog intai, si sa cer banii inapoi. Am cerut din nou la clinica A, m-au programat la psiholog in 2 saptamani, iar cu 1 zi inainte de ziua cand trebuia sa merg mi-au dat telefon ca anuleaza programarea deoarece am nevoie (doar / intai) de referat psihiatric si psihologul nu ma poate ajuta cu nimic (de ce idiotii m-au pus sa astept 2 saptamani ca sa-mi zica ca nu ma poate ajuta?), totusi am fost la clinica A si dupa cateva minute de scandal am aflat ca a venit la ei si un psihiatru si m-au programat peste inca 1 saptamana la ei. Am fost, iar psihiatrul mi-a zis ca nu are nici un rost sa-mi dea el referat psihiatric ca diagnosticul nu se schimba prin referate ci sunt intr-un registrul oficial al persoanelor bolnave de cand am fost internat intr-un spital, iar solutia legala e sa cer judecatoriei sa dispuna o noua expertiza care ar insemna reinternarea mea intr-un spital. Intr-adevar la 14 ani fusesem internat intr-un spital de psihiatrie, unde de asemenea am fost dus cu forta de familie si mi-au dat pastile probabil sedative incat cateva zile nu ma puteam ridica din pat, nu mai puteam vorbi si mi-au creat probleme de sanatate de care sufar si azi, iar bunica vorbea adeseori cu doctori spunand ca eu as face diverse rele (minciuni), probabil din cauza asta mi-a fost pus diagnostic de AUTISM si IQ 40 desi nimeni din prietenii mei nu a zis vreodata ca as vrea vreo simptoma de autism.

Am pierdut mai mult de 1 LUNA alergand fara sa obtin nici o foaie pe care o pot depune la judecatorie. Singura veste buna e ca nimeni nu mi-a cerut bani.

Sfatuti-ma cum sa fac cererea de stergere/schimbare a diagnosticului?
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
Future, utilizator
e un post aiurea.
Daca tot ati ajuns in instanta la cererea familiei de punere sub interdictie, va aparati, ajungeti la expertiza la iml si se va vedea daca e cazul sa va puna sau nu sub interdictie.
Daca nu veti fi pus, inseamna ca aveti discernamant si capacitate totala de exercitiu.
Sunteti major si va puteti intretine singur, eventual departe de familie.
Niciun diagnostic din trecut nu se va reflecta in actele dvs viitoare.
Pt diagnosticele ce vi s-au pus exista doua variante- fie sunteti acum clinic sanatos adica nu mai aveti autism :rolleyes:si v-a crescut iq de la 40 la 69 ( vedeti, e in crestere :) ), fie vb de un fals in acte pt care se poate depune plangere penala.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
gi-jane2, moderator
Si inca in amanunt: clinica A mi-a spus initial ca imi face testul la psiholog DOAR DUPA ce vine rezultatul de la IML, unde am fost in aprilie si mi-au spus verbal ca am discernamant dar nu mi-au dat nici o foaie in acest sens, d-asta am asteptat atatea luni de cand am postat ultima oara aici sperand sa vina foaia de la IML, si m-am apucat de cautat psiholog dabia in iulie, dupa ce am verificat dosarul la judecatorie si nu am vazut foaia IML asa ca am inceput sa caut psiholog fara sa mai astept dupa foaie.

Probabil rezultatul IML va duce la respingea interdictiei, dar eu vreau sa demonstrez ca nu am nici o boala psihica ca instanta sa nu foloseasca in hotarare termenul de "bolnav" sau "autist" iar familia sa inceteze sa mai ma trateze ca atare si sa ma vorbeasca pe la spate ca as fi bolnav.

Nu stiu daca se poate numi fals in acte, mai degraba multa spaga la doctori corupti care elibereaza referate pe baza declaratiilor familiei fara ca macar sa ma vada personal. As putea da actele cuiva intr-un mesaj privat pentru a le studia. Poate pot face si plangere penala dupa ce se termina procesul.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic din partea unui bolnav psihic singer singer Buna seara!Locuiesc cu tatal meu care este bolnav psihic si care ne terorizeaza pe toti,inclusiv pe vecini.Face scandal foarte des,o data la cel mult doua ... (vezi toată discuția)
Delir adaugat la dementa (alzheimer), refuz colaborare psihiatru snora snora Buna ziua. Am o bunica cu antecedente psihiatrice cunoscute, cu repetate internari in spitalul de psihiatrie cu simptomele de idei delirante de persecutie, ... (vezi toată discuția)