avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ...

Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios depresiv, beneficiar de certificat de handicap) cere prin proces civil, drept de vizitare minor in sensul sa ramana copilul meu la domiciliul lui fara mine, zile, nopti, weekenduri etc. Reclamant alaturi de bunic e si tatal copilului, dar acesta locuieste in alta tara, asa ca ar insemna ca atat timp cat e in Ro acesta, ei doi ar tine copilul la ei periodic (bunic si tata), iar cand tatal se intoarce la domiciliul din tara unde locuieste si munceste, copilul sa stea fara mine periodic la acest bunic. In instanta a adus o scrisoare medicala de la neurolog in care acesta scrie ca ar fi apt, dar eu am informatii ca tot acest neurolog ii face referatele pt comisia de handicap, in care trece si diagnosticul de DEMENTA, ceea ce in actul pentru instanță, A UITAT! la Colegiul Medicilor am vb, nu il pot ancheta decat cand au cele 2 doc in fata ( cel cu si cel fara Dementa emise pt acelasi pacient). Eu ce pot face? Nu pot avea acces la referat ul depus la comisia de handicap, sunt date personale... Cui sa fac plangere, pacientului sau medicului?
Cel mai recent răspuns: Anastasia gar , utilizator 12:33, 15 Mai 2022
Doar o comisie de expertiză medico-legală poate stabili dacă omul are discernământul păstrat, redus la jumatate sau pierdut.
Poate să aibă dementă în fază incipientă, și discernământul păstrat.

Jusdecătorul se pronunță doar pe expertiză IML, și nu pe adeverințe de la orice alt medic.
Adeverința de la medicul specialist prezinta un diagnostic, și nu area valoarea unei expertize IML care stabilește dacă are discernăment sau redus la jumătate sau pierdut total.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2022
Dapix, utilizator
Avocatul meu a cerut inca de la inceput expertiza omului, dar judecatorul nu a admis cererea noastra, dupa lungi discutii si probe ca omul e confuz, a cerut acea adeverinta de la medicul de familie ce sa precizeze daca poate avea legaturi cu minorul...
Și medicul de familie ce a scris în adeverința pentru judecătorie`?
Nu au adus ca proba decat aceasta scrisoare medicala de la neurolog. Banuiesc ca medicul de familie nu isi va asuma o opinie favorabila omului.
Cred ca nu doar existenta discernamantului recomanda omul la a fi capabil a se ocupa de un copil mic... Bunicul nu este capabil nici fizic sa faca fata, de memorie, concentrare nici atat... Dementa e progresiva, in timp se va tot agrava...
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2022
Anastasia gar, utilizator
Nu cred ca doar prezenta discernamantului este suficienta pentru a putea avea in grija un copil de 6ani. Adult ul trebuie sa fie si apt fizic si psihic, asa cum se cer o serie de documente medicale de la cei ce doresc sa devina asistenti maternali. Daca acest om dement cu incadrare in grad accentuat de handicap doreste cu orice pret sa se ocupe de copil in absenta mea, trebuie sa fie supus unui consult amanuntit si nu la dr prieteni. Daca se admite expertiza neuro psihiatrica, cine o face? Mai poate veni cu scrisori medicale de la ce dr doreste dl?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, unde as putea reclama un medic ce scrie in documente ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, unde as putea reclama un medic ce scrie in documente oficiale (scrisoare medicala) aprecieri despre o persoana pe care nu a vazut-o niciodata? E ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie HSorin HSorin Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal meu este de 2 ani si jumatate pacient de psihiatrie si urmeaza sa-l pun sub interdictie. problema majora e faptul ca ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a unei persoane cu ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua, 1.Este suficienta o \\\\"consultatie\\\\" la medicul psihiatru ptr a hotari ca pacientul are sau nu are discernamant?(medicul psihiatru presteaza ... (vezi toată discuția)