avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate politia amenda dupa proba video?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate politia amenda dupa proba video?

Am o proba video filmata de mine si vreau sa stiu daca politia poate amenda dupa acea proba sau dupa fotografii in care se vad infractiuni. Adica ceea ce nu constata ei cu ochii lor pot amenda?

Multumesc.
Buna seara
Acelea sunt probe si, in urma depunerii unei plangeri, politia poate lua masurile pe care le crede de cuviinta.
Inregistrarile video trebuie sa indeplineasca anumite conditii de legalitate pt a fi probe atat in civil, cat mai ales in penal.

Despre ce fel de fapta este vorba ?
Este vorba de o contraventie repetata de multi ani de catre 3 indivizi si la care politia zice ca nu se descurca sa ii prinda!!! De aceea era important sa poata fi luate in calcul aceste probe pentru a fi amendati. E vorba despre 3 chiriasi care lasa pe spatiul comun (lift, holuri bloc, spatiu verde al copiilor) 3 caini de lupta periculosi zilnic, fara lesa si fara botnita, de 4 ani se intampla asta.
Si politia se face ca nu poate sa ii prinda. Ma intrebam, avand in vedere periculozitatea situatiei fata de copilul meu si al altora ca acesti caini sa ucida, ce se poate face pentru ca de fapt ei ne terorizeaza cu acesti caini. Cand ies afara cu ei noi trebuie sa plecam de pe proprietatea noastra. Si toate astea se intampla cu acordul tacit al politiei care nu le face nimic pentru ca nu ii prind. De aceea e foarte important ca sa poata fi opriti prin probe, audio, video, foto.
Sau exista alta idee de ce s-ar putea face in aceasta situatie?

@ Av. Gabriel Klein Kiritescu

Tocmai ca politia nu face nimic, se face ca ploua si zice ca nu poate amenda pe baza lor! NUmai daca ei constata si ei NU constata ca nu doresc.

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu caine periculos ContSters362885 ContSters362885 Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca ... (vezi toată discuția)
Pitbull fara botnita murafa26 murafa26 Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de acest subiect De cativa ani in zona in care locuiesc , o persoana isi plimba cainele de rasa pitbull fara ... (vezi toată discuția)
Caini de lupta, liberi in spatiul comun Dana Marin Dana Marin In parcul de cativa metri patrati dintre blocurile complexului in care locuiesc iese lumea cu cainii. Aproape nimeni nu stringe mizeria dupa caini si s-a facut ... (vezi toată discuția)