avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Invatamant de scurta durata si invatamant de lunga ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Invatamant de scurta durata si invatamant de lunga durata

Buna ziua,
As vrea sa stiu care este diferenta intre : Invatamant de scurta durata si invatamant de lunga durata:justcuz:, deoarece am avut probleme la participarea la un concurs de examen care specifica invatamant de lunga durata .
Va multumesc!X-(
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
neculai29, utilizator
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 09:51, 18 Decembrie 2015
Aceste tipuri sunt cele vechi, inainte de intrarea in viguare a sistemulului de invatamant superior de tip bologna (parca pana in anul 2007).
Cel de lunga durata era reprezentat de cei 4-6 ani de facultate iar cel de scurta durat era de 3 ani in cadrul colegiilor universitare.

Daca este vorba de sistemul bugetar, studiile de lunga durata ar fi echivalente cu cele de licenta: [ link extern ]
Domnule, eu am terminat facultatea in anul 2009,luna iulie, curs la zi de 3 ani, si am diploma de licenta cu mentiunea ,, Licentiat in .............., cum sunt incadrat : Invatamant de scurta durata s-au invatamant de lunga durata, asta vreau sa aflu.
Va multumesc!
neculai29 a scris:

As vrea sa stiu care este diferenta intre: Invatamant de scurta durata si invatamant de lunga durata:justcuz:

Tocmai v-am raspuns
IlieBC a scris:

Aceste tipuri sunt cele vechi, inainte de intrarea in viguare a sistemulului de invatamant superior de tip bologna (parca pana in anul 2007).


neculai29 a scris:

cum sunt incadrat : Invatamant de scurta durata s-au invatamant de lunga durata, asta vreau sa aflu.

Aceasta este cu totul alta intrebare.

Raspuns: nu exista un raspuns concret. Legislatia actuala nu mai prevede invatamantul de scurta/lunga durata, ci doar invatamantul superior.

Practic vorbind, puteti ocupa functiile din COR care prevad necesitatea studiilor superioare. Se mai face o diferenta doar la unele functii, in care studiile de lunga durata sunt vazute ca fiind licenta+master (dar asta numai in sistemul bugetar, unde este nevoie de studii de lunga durata sau master in domeniu pentru functii de conducere).

Daca mergeti in mediul privat, intrebati ce inteleg ei prin studii de lunga durata deoarece ultima promotie a absolvit in 2007, iar de atunci sunt studii de licenta, master si doctorat, dupa care consultati un inspetor ITM pentru a va oferi informatii legate de studiile necesare ocuparii respectivului post vacant.

Cand doriti un raspuns pertinent, fiti mai concis, deoarece legea mai este si interpretabila iar daca nu specificati macar postul pe care candidati si sectorul (bugetar/privat) nu se poate inainta un raspuns concret.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
IlieBC, utilizator
Da am inteles, multumesc de raspuns.
Cu placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator andrei1986_us andrei1986_us Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am absolvit cu diploma de licenta Facultatea de Matematica si Informatica specializarea Informatica la Universitatea ... (vezi toată discuția)