avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... doi asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

doi asociati

revin cu problema mea legata de celalat asociat al meu.partenera mea este asociat in firma avem parti egale 5050 ea are si functia de administrator. Acum vrea sa-i dau o procura pt a putea vinde societatea,eu banuiesc ca are alte intentii.poate vinde firma fara acordul meu?sau isi poate cesiona partile fara acordul meu?firma are datorii
Cel mai recent răspuns: nistor.geta , utilizator 14:57, 27 Iulie 2009
Daca ii dati procura in sensul ca poate vinde si partile dvs. sociale nu mai puteti spune ca nu v-ati dat acordul.
Sigur .. mai trebuie data o hotarare a asociatilor ...
Daca in actul constitutiv nu este interzisa sau conditionata cesiunea partilor sociale -partea sa de 50%- .... poate sa o faca fara acordul dvs.
Daca ii dati procura , da. Daca nu, nu.:)
Oricum, potrivit Legii 31/1990:
Art. 202.
(1) Partile sociale pot fi transmise intre asociati.
(2) Transmiterea catre persoane din afara societatii este permisa numai daca a fost aprobata de asociati reprezentand cel putin trei patrimi din capitalul social.

Deci este conditionata de acordul dvs., altefel nu v-ar cere procura!


Pai daca ii dati procura .. #-o .. evident ca va putea, doar de aia i-o dati #-o

Cat despre hotararea asociatilor cu privire la cesionarea partilor sociale, stimate domn av Apaidiu, probabil ca asociatul doamnei va fi suficient de abil incat sa strecoare in procura si un text prin care sa o reprezinte pe dna. Nistor in Adunarea Generala putand lua decizii pentru si in numele dansei inclusiv in ceea ce priveste cesiunea partilor sociale. Eu ma gandesc ca daca i-a cerut procura, cu siguranta doreste sa isi cesioneze partile sociale. Mai mult, ma gandesc ca nu va face aceasta cesiune inspre un tert, ci spre insasi dna Nistor, lasand-o singurul asociat intr-o firma cu datori (asa cum ne-a precizat dna).

Doamna Nistor... sfatul meu: nu dati nici o procura cu privire la cesiunea partilor sociale, si nici procuri de administrare sau infaptuire de acte fara a fi specificat CLAR si in MOD EXPRES ce anume se poate intreprinde pentru si in numele dvs.
multumesc pt sfaturi,asociatul mi-a spus ca vrea procura pt. a ma reprezenta in fata eventualilor potentiali cumparatori. Ea vrea sa vanda societatea,pentru a scapa de datorii,dar eu ma gandesc sa nu ma bage intr-o mare incurcatura.Fara acordul meu nu va putea vinde societatea in lipsa unei procuri?
Orice hotarare cu privire lavanzarile de actiuni, intr-o firma cu doi asociati, cum este cazul dumneavoastra se stabileste printr-o hotarare a AGA. Nu va putea vinde sau cesiona paruile sociale fara acordul dumneavoastra scris. Nu semnati absolut nici un act prin care sa ii conferiti drepturi extra fata de cele conferite de statul societatii dumneavoastra. Atentie mare.

O seara buna

Cu stima

Angela

Alte discuții în legătură

Cesionare de parti sociale Danuttzsnore Danuttzsnore Buna ziua. Daca un asociat cu 65% parti sociale vrea sa cesioneze unei terte persoane, are dreptul sa faca asta fara acordul celuilalt asociat care este si ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale busywoman busywoman Buna seara,sunt asociat unic al unui srl si as dori sa cedez partile sociale ,sa ies cu totul din acest srl ,persoana care preia srl-ul este de acord sa preia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi vand partea din firma benfica benfica va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu ... (vezi toată discuția)