avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... doi asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

doi asociati

revin cu problema mea legata de celalat asociat al meu.partenera mea este asociat in firma avem parti egale 5050 ea are si functia de administrator. Acum vrea sa-i dau o procura pt a putea vinde societatea,eu banuiesc ca are alte intentii.poate vinde firma fara acordul meu?sau isi poate cesiona partile fara acordul meu?firma are datorii
Cel mai recent răspuns: nistor.geta , utilizator 14:57, 27 Iulie 2009
daca ii dati procura sa cesioneze partile sociale ale d-tra o poate face.ia poate sa cesioneze partile sociale ale ei oricand fara acordul celeilat asociat.pentru timpul cat a fost asociat raspunde.
carmenmur a scris:

daca ii dati procura sa cesioneze partile sociale ale d-tra o poate face.ia poate sa cesioneze partile sociale ale ei oricand fara acordul celeilat asociat.pentru timpul cat a fost asociat raspunde.


tocmai a citat doamna avocat art. 202 din Legea 31/1990 prin care ea NU poate sa cesioneze partile ei sociale fara acordul celuilalat asociat.



daca tot faceti efortul de a raspunde la mesaje, cititi si ce s-a raspuns inainte, nu mai faceti afirmatii doar de dragul de a scrie ceva.



multumesc pt.raspunsuri,nu vreau sa ma induceti in eroare. inseamna ca NU poate cesiona partile ei fara acordul me,doar in cazul in care imi falsifica semnatura( O CRED IN STARE),ORICUM RASPUNDE PENTRU TOT.AM DOI COPII SI NU VREAU SA AM NECAZURI DIN PRICINA PERSOANEI RESPECTIVE.
asociata dvs. NU poate cesiona, fara acordul dvs., nici propriile parti sociale, si cu atat mai putin pe ale dvs.

daca spuneti ca este in stare de falsificarea semnaturii, poate va linisteste putin sa consultati periodic site-ul:

[ link extern ] /

sa vedeti daca au fost depuse acte in numele societatii despre care dvs. nu aveti cunostinta.

nu inteleg insa cum puteti functiona ca societate din moment ce nu exista minima incredere intre asociati.




incredere a fost pana la un moment dat,cand eu m-am cam retras pt.ca ea vrea sa faca orice pt. a vinde firma.Asta ce inseamna??? A facut ceva ce eu nu stiu...mai ales ca am intrat in incidenta bancara,eu am dus cecurile la banca ,insa ea nu...oricum nu mai au nici o valabilitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare de parti sociale Danuttzsnore Danuttzsnore Buna ziua. Daca un asociat cu 65% parti sociale vrea sa cesioneze unei terte persoane, are dreptul sa faca asta fara acordul celuilalt asociat care este si ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale busywoman busywoman Buna seara,sunt asociat unic al unui srl si as dori sa cedez partile sociale ,sa ies cu totul din acest srl ,persoana care preia srl-ul este de acord sa preia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi vand partea din firma benfica benfica va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu ... (vezi toată discuția)