avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune cu drept de preemtiune?! ce pot face ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune cu drept de preemtiune?! ce pot face ?

stimati forumishti ! am 50 % in sc de tip srl si sunt director general...dupa 10 ani de munca asiduaa m-am gindit sa ma retrag..in contractul de societate zice ca partenerul ...tot cu 50% are drept de preemtiune la cumparea/cesionarea partilor mele....dar nu ofera nimic in plus ...e rigid si nu accepta sa piarda 1 leu...si e catir...pot vinde/cesiona la alta persona?..pot face anunt si licitatie...care da mai mult??...am nevoie de avizul sau? ...e necesar si acordul sau? ...cum probez ca l-am avizat si am respins oferta sa derizorie de a plati cele 50 de procente? ...cum fac sa nu mai fiu administrator/director general si sa ma descarc de gestiunea acestor afaceri in mod legal si curat....el vrea sa devina si administrator...dar cum mai cesionez atunci ca e in stare in 2 saptamini sa duca totul in insoventa.. avm totul ok in contabilitate pt. ca am platit firma de finatisti sa faca actele lunar si nu am un leu datorii la stat sau furnizori..vreau sa ii fac o surpriza si in acelasi timp sa fiu rasplatit pt. cit am muncit de la ....zero pina azi!!
help please !
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 10:55, 15 Iunie 2008
Aveti mai multe de facut pentru realizarea obiectivelor enuntate, insa e bine sa aveti un avocat care sa redacteze actele.
1. verificati pentru cat timp sunteti numit administrator, daca e permanent, se vor studia prevederile din statut si legislatia aplicabila pentru retragerea dvs. din aceasta functie;
2. Avocatul va redacta intentia dvs. de vanzare a partilor sociale si dreptul asociatului de a va face o oferta;
3. In cazul in care oferta asociatului nu e acceptata de dvs. se va trece la pasul urmator, vinderea partilor sociale celui ce ofera mai mult.
4. redactarea contractului de cesiune si irregistrarea la registru.

va spuneam ca va trebuie avocat, intrucat sunt mai multe acte care trebuie redactate conform legii in anumite termene. Concentrati-va asupra acestui aspect si mai putin pe profilul moral al asociatului.
Cesiunea partilor sociale catre un tert nu va merge daca partenerul de afaceri nu este de acord (vezi art.202 alin.2 din Legea nr. 31/1990).
Eventual se poate incerca o actiune de retragere din societate pentru motive temeinice, de exemplu, respingerea de catre coasociat a ofertei rezonabile de vanzare a partilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare actiuni srl Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Sunt asociat intr-un srl cu 4 asociati, toti cu functia de administrator prin actul constitutiv, fiecare cu 25% actiuni. Datorita neintelegerilor ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi recumpar`partile sociale cesionate sofia-ileana sofia-ileana buna ziua, am cesionat partile sociale (50%) dintr-o sc in urma cu ceva ani, dar am pastrat functia de administrator acum celalalt asociat vrea sa isi ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat din s.r.l. cipoinan2004 cipoinan2004 am si eu o problema ,am un srl cu doi asociati ,eu am 30% respectiv 70%,in calitate de administratori amandoi.vreau sa ies din firma si celalalt asociat nu ... (vezi toată discuția)