avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat din S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat din S.R.L.

am si eu o problema ,am un srl cu doi asociati ,eu am 30% respectiv 70%,in calitate de administratori amandoi.vreau sa ies din firma si celalalt asociat nu vrea sa vina sa pot sa ies.cum pot sa fac sa ies fara acceptul lui,in cazul in care el are 70% din firma.firma este fara activitate,are datorie la fisc impozitul forfetar.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:01, 12 Decembrie 2009
E o problema foarte spinoasa, daca-mi permiteti sa o numesc asa! Am avut si eu o astfel de experienta si va pot spune ca este pe cat de stresant, pe atat de greu de solutionat! Depinde foarte mult de ce prevede Actul Constitutiv in privinta AGA si a deciziilor de aceasta natura. In final, se poate sa ajungeti la tribunal, daca nu exista intelegere din partea asociatului. Oricum, subiectul este de mare interes, si poate mai obtinem si alte pareri in aceasta directie. Cine stie, un avocat, sau poate chiar un judecator... Succes!
Eu am o situatie si mai "tare".
SRL-ul are 2 asociati care sunt si fondatori, fiecare cu cate 50% si ambii sunt si administratori cu puteri depline si separate.
Unul dintre ei vrea sa iasa din firma. In Actul constitutiv se prevede un drept de preemtiune din partea celuilalt fondator . Daca nu accepta oferta de cesiune, asociatul care vrea sa iasa poate sa cesioneze unui tert.
Beleaua este ca cesiunea se face cu aprobarea AGA, ori ei sunt 50% la 50%.
Cum or sa ia o decizie?
Ar ramane doar solutia iesirii din firma pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scot un administrator/asociat din firma daca nu vrea horlaci2003 horlaci2003 Firma are 3 asociati, administratorul este unul dintre asociati si in urma neantelegerilor dintre ei cei 2 asociati care nu sunt administratori vor sa-l scoate ... (vezi toată discuția)
Vanzare parti sociale fara acord asociati Habarnam76 Habarnam76 Buna seara, Sunt asociat intr-un SRL. Detin 30% din partile sociale si mai am doi asociati, unul detine 50% ( si este si administrator) iar celalalt 20%. ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale si schimbare adminitrator Crissa79 Crissa79 buna ziua sunt administratorul unei soc comerciale si vreau sa plec . Mi s-a acceptat plecare , doar ca unul din asociasi vrea sa cedeze partile socilale ... (vezi toată discuția)