avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale doresc sa imi recumpar`partile sociale cesionate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

doresc sa imi recumpar`partile sociale cesionate

buna ziua,

am cesionat partile sociale (50%) dintr-o sc in urma cu ceva ani, dar am pastrat functia de administrator
acum celalalt asociat vrea sa isi vanda partea, la un pret de 12 ori mai mare, va intreb: se poate sa fixeze valoarea acestora la cat vrea? si le poate vinde fara acordul meu? nu am stipulat nimic in acest sens in contractul de cesiune, nu exista un drept de preemtiune si in cazul nostru?
va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs. deoarece an programat o intalnire cu dumnealui in seara aceasta
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
sofia-ileana, utilizator
Cel mai recent răspuns: sofia-ileana , utilizator 08:47, 6 Februarie 2012
poate sa le vanda, cand vrea, cui doreste, si la ce pret vrea ....
ceilalti asociati pot avea drept de preeptiune si se pot eventual opune cesiunii .....
dumneavoastra sunteti administrator, nu asociat, nu aveti drept de preeptiune, doar asociatii au acest drept si daca e prevazut in actul societatiii, va supuneti deciziilor aga .....
Iar in privinta pretului mai mare decat valoarea nominala a unei parti sociale, va plati impozit pe venitul realizat (art. 67 alin. 3 lit. b Cod fiscal).
si daca ma opun vanzarii ce se intampla? multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
sofia-ileana, utilizator
Daca nu aveti calitatea de asociat in societate nu aveti cum sa-l impiedicati. In situatia in care in actul constitutiv ar fi stipulat expres faptul ca ar exista in situatia instrainarii partilor sociale un drept de preemtiune dupa asociati si pentru administrator s-ar putea discuta...altminteri nu vad nicio sansa.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu Val1977 Val1977 Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele ... (vezi toată discuția)
Cumparare parti sociale annymary annymary Buna ziua. imi poate spune cineva cum se procedeaza in cazul in care intr-un srl sunt 2 asociati, unul are 90%, celalalt 10%, si cel cu care are 10% vrea sa-i ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni srl Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Sunt asociat intr-un srl cu 4 asociati, toti cu functia de administrator prin actul constitutiv, fiecare cu 25% actiuni. Datorita neintelegerilor ... (vezi toată discuția)