Buna ziua.
Pe scurt povestea problemei...locuiesc intr-un imobil cu 8 apartamente, de 2 ani. Blocul are o fosa cu statie de epurare, care este inca pe numele dezvoltatorului.Noi am tot vidanjat-o in cei 2 ani, pt ca refula si nimeni nu intelegea de ce.Prin natura lor astea nu au nevoie de vidanjare rea des.
Ne-am tot tinut de dezvoltator sa ne puna la dispozitie documentele pt a putea prelua fosa si a o putea itretine, ne-a tot amant,etc.
Acum ne-am trezit cu 2 domni care au luat niste probe din fosa si cica suntem pasibili de amenda de 35000 lei pt ca nu a fost administrata cum trebuie.
Cine raspunde? Noi, cei care o folosim, sau proprietarul, in cazul nostru dezvoltatorul?
Atata timp cat fosa si statia de epurare este pe numele dezvoltatorului si nu a fost preluata de catre asociatia de proprietari/ proprietari cu acte (PV de receptie finala si PV de predare-primire), cel care este responsabil de intretinerea/ administrarea fosei este dezvoltatorul.
PV de cercetare si eventual amenda contraventionala primita (probabil de la Agentia de mediu sau Sanepid) trebuie emise pe numele proprietarului, in speta dezvoltatorul.
Trebuie sa verificati daca in momentul preluarii proprietatii dvs., nu ati semnat si pentru parte din fosa plus statie de epurare, chiar daca nu au fost preluate in fapt.