avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despagubiri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despagubiri salariale

Pentru despagubiri egale cu salariile majorate ,reactualizate si indexate de la data concedieri pina la data deciziei cistigate in instanta, pentru care am solicitat indrumare pentru primi pasi, nu este necesar, pina la solutia cu executor judecaroresc, sa fac intii o notificare catre angajator? Notificarea ar trebui sa contina un termen de plata? Cine plateste executorul judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 16 Decembrie 2015
Puteti solicita direct angajatorului sa puna in executare hotararea respectiva,iar in caz de refuz sa va adresati executorului judecatoresc.

Onorariul executoriului judecatoresc ilachitati dvs si il veti putea recupera de la angajator sub forma cheltuielilor de executare.

Codul de procedura civila
Art. 670 Cheltuieli de executare
(1) Partea care solicita indeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare in acest scop. Pentru actele sau activitatile dispuse din oficiu, cheltuielile se avanseaza de catre creditor.

(2) Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, in afara de cazul cand creditorul a renuntat la executare, situatie in care vor fi suportate de acesta, sau daca prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare stabilite sau, dupa caz, efectuate dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu, chiar daca el a facut plata in mod voluntar. Cu toate acestea, in cazul in care debitorul, somat potrivit art. 668, a executat obligatia de indata sau in termenul acordat de lege, el nu va fi tinut sa suporte decat cheltuielile pentru actele de executare efectiv indeplinite, precum si onorariul executorului judecatoresc si, daca este cazul, al avocatului creditorului, proportional cu activitatea depusa de acestia.
(3) Sunt cheltuieli de executare:
1. taxele de timbru necesare declansarii executarii silite;
2. onorariul executorului judecatoresc, stabilit potrivit legii;
3. onorariul avocatului in faza de executare silita;
4. onorariul expertului, al traducatorului si al interpretului;
5. cheltuielile efectuate cu ocazia publicitatii procedurii de executare silita si cu efectuarea altor acte de executare silita;
6. cheltuielile de transport;
7. alte cheltuieli prevazute de lege ori necesare desfasurarii executarii silite.
(4) Sumele datorate ce urmeaza sa fie platite se stabilesc de catre executorul judecatoresc, prin incheiere, pe baza dovezilor prezentate de partea interesata, in conditiile legii. Aceste sume pot fi cenzurate de instanta de executare, pe calea contestatiei la executare formulate de partea interesata si tinand seama de probele administrate de aceasta. Dispozitiile art. 451 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator, iar suspendarea executarii in privinta acestor cheltuieli de executare nu este conditionata de plata unei cautiuni.
(5) In cazul in care sumele stabilite potrivit alin. (4) nu pot fi recuperate de la debitor, din lipsa bunurilor urmaribile sau din alte asemenea cauze, acestea, cu exceptia onorariului executorului judecatoresc, vor fi platite de creditor, care le va putea recupera de la debitor cand starea patrimoniala a acestuia o va permite, inauntrul termenului de prescriptie.
(6) Pentru sumele stabilite potrivit prezentului articol, incheierea constituie titlu executoriu atat pentru creditor, cat si pentru executorul judecatoresc, fara a fi necesara investirea cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de executare platite de creditor in caz de renuntare la executare silita petrut81 petrut81 Buna seara,in anul 2011 urma unei decizii curtii de apel Targu Mures judecatorii au decis ca o persoana sa ne plateasca 100.000 roni daune morale in urma ... (vezi toată discuția)
Factura pentru prestare servicii - de catre executorul judecatoresc ailicec ailicec in urma unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile au fost calculate de catre un executor drepturile banesti care trebuie incasat de catre un ... (vezi toată discuția)