Buna.
Am intrat in concediu prenatal pe 06/10/2015 si am nascut pe data de 21/11/2015,ramanand astfel un total de 80 zile de concediu postnatal|( 71 zile pt ca pe luna noiembrie fusese deja emis concediul medical pt sarcina). Intrebarea mea este urmatoare : pana cand o sa am concediu postnatal tinand cont ca in lege sunt prevazute minim 42 zile . Si de asemenea incepand cu ce data pot depunde dosarul pentru indemnizatie?
O alta nelamurire este privind concediul pentru crestere a copilului pe 2 ani. Din ce am citit a fost discutata o lege in luna septembrie prin care maximul acordat celor care isi iau doi ani sa treaca de la 1200 la 3400 ron limita maxima acordata. Imi poate spune cineva daca a fost sau nu acceptata ?
Multumesc anticipat
1. Ultima zi de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) va fi pe 08.02.2016.
2. Incepand cu data de 09.02.2016 puteti intra in concediu crestere copil (CCC).
3. - Pe data de 07.01.2016 se implinesc cele 42 de zile de concediu postnatal obligatorii.
- Incepand cu cata de 08.01.2016 puteti intra in CCC daca renuntati la concediul postnatal incepand cu aceasta data.
- Pentru aceatsa trebuie sa solicitati medicului de familie sa va dea certificatul medical pe luna ianuarie numai pentru perioada 01 - 07.01.2016.
4. Dosarul pentru indemnizatia pentru CCC e poate depune la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati intrat in CCC.
5. Deocamdata nu s-a facut modificarea aceasta la OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Am dus ultimul medical pt perioada 1- 8 februarie,insa din cauza unei confuzii de la locul de munca nu e gata Cererea de la D.A.C. . Daca merg sa depun dosarul pe 20 februarie (un exemplu),indemnizatia o sa imi fie calculata incepand cu 9 februarie sau cu data depunerii dosarului ?
Multumesc :)
1. Cererea pentru indemnizatia pentru CCC s e poate depune la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati intrat in CCC.
2. Asadar veti primi indemnizatie pentru CCC incepand cu 9 februarie daca depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la aceasta data.