avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua

Bunica mea este vaduva si a facut un act cu tatal meu, lasandu-i drept mostenire lui o casa si un teren, cu specificatia sa-i ramana dupa moartea ei. Acum, tatal meu este grav bolnav si o sa moara inaintea bunicii. Cine va intra in posesia bunurilor dupa moartea tatalui, avand in vedere ca eu mai am un frate si tatal meu mai are un frate ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Utilizator199 , utilizator 14:59, 17 Decembrie 2015
Ce act exact ? Un testament ? Trebuie sa stiti exact.
Cine e proprietar acum in acte ?
Daca e bunica, la decesul ei, mosteniti dvs si fratele jumatate si unchiul jumatate, daca e tatal proprietar, mosteniti dvs si fratele in cote egale ( daca tatal nu e casatorit).

Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc. O sa ne uitam cu atentie pe acte. As mai avea o nelamurire. Tatal meu are bani depusi la CEC, el fiind singurul titular, fara nici un imputernicit. El nu se poate deplasa acum. As putea aduce acasa un notar pentru a face un act sau ce este nevoie sa pot ridica eu banii ?
Dacă are discernamant, da, puteți chema acasă un notar pt a autentifica o împuternicire.
Multumesc frumos pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)
Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)