avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RAR mi-a blocat masina in sistemul rar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RAR mi-a blocat masina in sistemul rar

Buna ziua am fost sa fac itp la masina si surpriza masina e blocata in sistemul rar am fost la rar sa vad care este traba de ce au blocato si miau spus ca este cartea de identitate ca nu este buna ca nu este originalul masina a fost blocata in 2013 nu sunt eu proprietarul acum 2 saptamani am cumparat masina toata traba e ca am fost pe la toti cu acte auto si imi zic ca cartea masinii este buna originalul in cartea de la masina este scris cu creionul cu semnul intrebarii co2 si norma de poluare nu sunt trecute in carte creionul pot sa il sterg cum fac sa o scot de la sistemul blocat rar
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:10, 17 Decembrie 2015
Va confruntati cu situatie delicata,mai ales daca nu figurati drept proprietar al bunului vehicul
Blocarea datelor de identificare vehicul in baza de date RAR se realizeaza in baza unui Raport de verificare asupra vehiculului,unde,la rubrica observatii din partea dreapta a formularului, se consemneaza de catre inspectorii autoritatii motivele care determina blocarea datelor de identificare auto
Deblocarea din evidenta RAR se poate face numai dupa ce obtineti acordul RAR
In speta,dvs trebuie initial sa contactati proprietarul trecut in documentele vehiculului
CIV-ul pe care il detineti prezinta timbrul special-folia dreptunghiulara aplicata de RAR in partea stanga sus pe formular ?
Normele RAR obliga ca pe CIV ,la majoritatea autovehiculelor euro 1-6 ,sa fie consemnata norma de poluare CO2 g/km,filtru particule sa fie consemnat in sistemul electronic RAR si sa fie aplicata stampila care identifica filiala RAR care a omologat individual auto
Nu se admit alte mentiuni de genul
in cartea de la masina este scris cu creionul cu semnul intrebarii co2

Atentie sporita cu blocarea datelor de identificare auto in baza de date RAR care genereaza restrictii asupra auto
Legal,masinile a caror date de identificare sunt blocate in baza de date RAR sunt restrictionate pentru instrainare-aspect pe care trebuia sa il cunoasca vanzatorul masinii
Chiar daca intentionat
creionul pot sa il sterg
,este necesar sa solicitati consemnarea in CIV a noxelor
Numai dupa ce obtineti verificarea normei de poluare,se va completa rubrica A din CIV de catre RAR ,care automat daca nu exista si alte obiectiuni in Raportul tehnic de verificare din 2013,ar trebui sa deblocheze datele de identificare ,sa puteti obtine certificatul de autenticitate
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme rar Ionel77 Ionel77 Am cumpărat o mașină adusă din Germania de cineva din Brăila, i-am scos Nr roșii am declarato la impozit,am programat-o la RAR Ct pentru data de ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare si taxe vamale in cazul unui import auto din sua justinBib justinBib Buna ziua, Reprezint o Asociatie non-profit, care are ca obiect educatia tinerilor si sunt interesat de procedura de inmatriclularea a unui auto din SUA. ... (vezi toată discuția)
Rar-ul mi-a blocat masina Gherm Gherm Buna ziua am fost la RAR pe data de 8 -03-2017 cu o masina cumpărată de la o persoană care o cumpărase din Germania iar cand5 am făcut RAR-ul mi-a ... (vezi toată discuția)