avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar in executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar in executare

Buna ziua, am un credit ipotecar in executare( casa a fost scoasa la licitatie )la o firma de recuperare. Am fost sunata de un reprezentant al acestuia care mi-a spus ca, a gasit un cumparator care e dispus sa dea 50000 eur (creditul fiind de 100'000 eur) si daca semnez un acord de vanzare cu ei pot scapa de orice fel de datorie. adica si de diferenta de 50000eur. Este posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:03, 20 Decembrie 2015
va minte , executarea silita se face pana se achita debitul.sau daca nu mai alte bunuri sau salariu.
cel mai bine luati legatura cu banca sa va lamureasca sau cu firma de recuperare ,si sa va dea in scris autentificat de notar ca nu mai au nicio pretentie si se va stinge datoria.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
fyeratanye, utilizator
Foarte adevărat, recuperatorii mereu promit astfel de lucruri și ulterior nu le respectă. Solicitați să încheiați un act prin care să se stabilească stingerea creanței prin vânzarea silită a imobilului.
Cred că se grăbesc să vândă până intră în vigoare legea care le limitează dreptul de a recupera mai mult decât dublul sumei cu care au cumpărat creanța.
multumesc pt raspunsuri. acum astept drafturile contractelor de la ei, dar ei mi-au spus ca pana nu gasesc un cumparator aceste drafturi nu ma ajuta si ca in unul din acte va fi specificat faptul ca toate datoriile au fost achitate.(daca se vinde).
noua lege privind stingerea creditelor prin cedarea bunului ipotecat se aplica si retroactiv ?
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
adrianaadriana, utilizator
Nu se aplică retroactiv.

Eventual faceți contestație ca să întârziați vânzarea.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
cand intra aceasta lege in vigoare?

Alte discuții în legătură

Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata esalonare lunga lunga Buna ziua! Am un credit ipotecar, din 2007,care in decembrie a fost cesionat de banca , catre o societate de recuperari! Dupa cateva solicitari am obtinut o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca pamitu pamitu am cumparat un apartament cu credit ipotecar,pe care l-am platit timpt de 2 ani,intre timp am facut un imprumut de nevoi personale la aceiasi banca. Daca nu ... (vezi toată discuția)