avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasare sau trimitere in judecata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasare sau trimitere in judecata?

Avem urmatoarea problema.
1. Pe portalul just.ro am gasit inregistrata la Judecatoria sector 1 o cauza in care este descrisa fapta de fals in declaratii pentru o persoana fata de care am depus acum 4 ani o plangere penala eu aparand ca parte vatamata/parte civila.
2. In acelasi timp am primit acasa prin posta o adresa dim partea Parchetului prin care se mentioneaza ca prin Rechizitoriu s-a clasat fapta persoanei respective.
Ce sa inteleg faptuitorul a fost trimis in judecata sau nu ?
Multumiri pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:33, 17 Decembrie 2015
Clasare reprezinta vechiul N.U.P. Adica nu s-a mai trimis in judecata.
Poate s-a clasat pentru o fapta si a fost trimis in judecata pentru alta.
patrascu razvan a scris:

Poate s-a clasat pentru o fapta si a fost trimis in judecata pentru alta.

Da, asa cred si eu si asa ar fi logica lucrurilor.
Nu se poate trimite prin rechizitoriu o persoana in judecata daca s-a dispus clasarea...
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata adys98 adys98 In urma cu aprox. un an , mai precis pe 13/02/2011 , a avut loc un scandal , in baruletul pe care-l detin . La izbucnirea conflictului , se aflau in ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la aparare FRD FRD In cazul in care am sesizat parchetul cu o plingere penala pentru fals in inscrisuri oficiale iar acestia nu m-au chemat ca parte vatamata sa mai imi i-a inca ... (vezi toată discuția)
Înștiințare de la parchet rog răspuns IndigoVibe IndigoVibe Buna ziua stimați profesioniști în drept penal! Speta mea este urmatoarea: Cu aproximativ 2 ani în urma am avut parte de regretabila circumstanță în ... (vezi toată discuția)