avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare dupa PV de punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare dupa PV de punere in posesie

In urma unei sentinte civile definitive si irevocabile prin care se obliga paratii sa lase in deplina proprietate si linistita posesie un imobil sa intocmit intre parati (cei ce foloseau imobilul ) si proprietari un proces verbal de punere in posesie.
Paratii nu au parasit imobilul
Va rog sa imi spuneti care este cea mai scurta cale legala prin care eu in calitate de proprietar pot evacua parati din imobil. Este suficienta doar o somatie urmata , daca nu se elibereaza spatiul, de evacuarea fortata sau trebuie o noua actiune in instanta?
Specific ca nu a fost intocmit niciodata intre mine si parati vreun contract de chirie sau comadat . Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: cristian66 , utilizator 23:12, 21 Decembrie 2015
Nu inteleg cum vedeti dvs. aceasta "Evacuarea fortata" !!!

Din punct de vedere legal, pentru a putea "evacua fortat" va trebuie un titlu de evacuare.

Ceea ce ati obtinut dvs, prin acea hotarare, banuiesc (pentru ca nu stiu exact ce contine!) este doar o constatare, urmata de un acord. Daca acest acord nu este respectat de buna-voie, atunci va trebui sa obtineti de la instanta o hotarare judecatoreasca de evacuare si sa apelati la un executor judecatoresc.
Ce conține acel pv de punere în posesie?
De ce ati semnat ca sunteti pus in posesie daca nu ati luat inposesie imobilul?
E nevoie de o noua actiune, asa ca ar trebui sa va vada actele deja existente un avocat. Trebuie pusi in intarziere, ceruta lipsa de folosinta/chirie etc.
Timpul depinde de procedura legala aleasa de dv.
In P.V. scrie ca se pune in posesie terenul si imobilul asa cum se identifica acestea in rapoartele de expertiza. Deasemenea scrie ca de la data PV-ului plata obligatiilor si taxelor revin in exclusivitate proprietarilor
actiune de evacuare, in instanta

Alte discuții în legătură

Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unei hotarari irevocabile leusan leusan In urma cu 3 saptamini am terminat un pr de partaj succesoral. mi s-a atibuit in natura , in posesisie si proprietate absoluta cota parte conf mostenirii. ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare dosar civil Tony-tony Tony-tony Problema mea este urmatoarea Acum un an de zile am cumparat un imobil. Din pacate fostul proprietar nu are de gand sa paraseasca apartamentul, drept urmare ... (vezi toată discuția)