In urma cu 3 saptamini am terminat un pr de partaj succesoral. mi s-a atibuit in natura , in posesisie si proprietate absoluta cota parte conf mostenirii.
Hotararea este irevocabila.
Paratul a fost obligat la plata de 1/2 a cheltuielilor de judecta care sunt in suma de cca 5000 lei.
Paratul care in prezent ocupa tot imobilul inclusiv partea mea. am incercat in termeni amiabili sa intru in posesia mostenirii dar acesta refuzasa ma lase sa intru ,practic in casa mea .Eu am intabulat partea mea. mi-a fost atribuit si nr stradal .
al luat legatura cu un executor pentru punerea in posesie.
Intrbarile mele :
- 1)Executarea este obligatoriu sa se faca cu somatie sau se poate si fara?
-2) Ce se intimpla cu lucrurile pe care acesta le are pe proprietatea mea in situatia in situatia in care executarea se face in lipsa?( obiecte de uz casnic, imbracaminte etc...) ca nu cumva acesta sa invoce lipsa lor.
Mentionez ca paratul nu a intrtinut cu nimic acel imobil ,ba mai mult l-a degradat iar cind hotararea a ramas definitiva a demolat peretle exetrior al camerelor din lotul sau atribuit de instanta la partaj.
1-Este obligatoriu ca executorul judecatoresc sa intocmeasca acte si actiuni care sa fie depuse la dosarul cauzei printre care si somatia
2-Preluati bunurile ,incheiati PV cu articolele de bunuri
Notificati oficial proprietarul sa ridice bunurile ce ii apartin
3-Problema cu peretele dezafectat o solutionati cu ex sotul amiabil sau tot in instanta
Buna ziuam
Executorul judecatoresc este cel care va poate explica cel mai bine.
de principiu executarea se face cu somatie initiala pentru ca cel somat sa aiba o perioada rezonabila sa va lase in deplina proprietate si linistita posesie bunul.
Daca nu isi evacueaza singur casa ea va fi evacuata in prezenta executorului care va intocmi un P.V. cu bunurile evacuate si locul unde au fost depozitate.
In privinta bunului dumneavoastra va puteti intretine asa cum doriti partea ce va revine, el cum doreste.
Daca prin modul cum isi intretine el bunul va prejudiciaza pe dumneavoastra atunci il puteti chema in judecata pentru a va permite sa va aparati bunul dumneavoastra.
pentru perioada cat acesta nu mi-a permis accesul si pina la intrarea efectiva in posesie ma pot indrepta impotriva cu actiune pentru plata echivalentului lipsei de folosinta?
Solicitare ajutor
chris76
Buna ziua!
Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)