Casa fiului meu a fost vanduta la licitatie.Fiul este plecat din tara de peste 5 ani.
Executorul a trimis o somatie de evacuare a casei si maine va veni ptr punerea in posesie a noului proprietar
Problema este ca aceasta somatie nu s-a trimis la adresa imobilului ce urmeaza a fi evacuat ci la adresa din buletin a fiului, acel apartament fiind vandut de peste 2 ani.
Precizez ca executorul avea stiinta ca imobilul unde a trimis somatia (si probabil celelalta acte de executare, ) nu mai este in proprietatea fiului. In 2012, acest executor a incercat sa execute silit si aceasta casa, doar ca acest imobil fusese deja executat de catre alta banca si vandut si el la licitatie!
In casa care urmeaza a fi evacuata maine , locuiesc cu buletin de identitate tatal si fratele debitorului , de peste 5 ani si de asemenea isi are sediul social si punct de lucru un SRL inca din 2008, in baza unui contract de comodat.
Intrucat somatia a fost trimisa la alta adresa decat cea a imobilului ce urmeaza a fi evacuat, nu am avut stiinta despre acest ordin de evacuare ! In aceasta dimineata am aflat cu uimire de la un vecin ca aseara o familie se interesa daca s-a eliberat casa, caci luni vin cu executorul sa ii puna in posesie.
Intrebari
1 Somatia de evacuare trebuie trimisa si la adresa imobilului ce urmeaza a fi evacuat ?
2 Persoanele fizice si juridice care locuiesc in casa debitorului pot beneficia de o alta somatie de evacuare, trimisa pe numele lor, la adresa unde se face evacuarea?
3 Ce putem face ca sa obtinem si noi un interval de timp (20 -30 zile ) ptr a ne muta ?
Dar cei care locuiesc in imobilul ce se evacueaza cum se pot apara daca nu sunt anuntati in prealabil?
Eu nu ma opun evacuarii, dar nu e corect sa fiu aruncat in strada in conditiile in care am locuit legal, de peste 3 ani de zile !
Ce drepturi legale am ptr a obtine un termen decent , max 30zile ptr a ma muta?
Cu alte cuvinte , am drepturi legale ptr a elibera locuinta decent , fara interventia fortei publice sau totul depinde de bunavointa executorului si a noului proprietar?