avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatia de evacuare a unui imobil se trimite si la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatia de evacuare a unui imobil se trimite si la adresa imobilului ce urmeaza a fi evacuat?

Casa fiului meu a fost vanduta la licitatie.Fiul este plecat din tara de peste 5 ani.

Executorul a trimis o somatie de evacuare a casei si maine va veni ptr punerea in posesie a noului proprietar

Problema este ca aceasta somatie nu s-a trimis la adresa imobilului ce urmeaza a fi evacuat ci la adresa din buletin a fiului, acel apartament fiind vandut de peste 2 ani.

Precizez ca executorul avea stiinta ca imobilul unde a trimis somatia (si probabil celelalta acte de executare, ) nu mai este in proprietatea fiului. In 2012, acest executor a incercat sa execute silit si aceasta casa, doar ca acest imobil fusese deja executat de catre alta banca si vandut si el la licitatie!

In casa care urmeaza a fi evacuata maine , locuiesc cu buletin de identitate tatal si fratele debitorului , de peste 5 ani si de asemenea isi are sediul social si punct de lucru un SRL inca din 2008, in baza unui contract de comodat.

Intrucat somatia a fost trimisa la alta adresa decat cea a imobilului ce urmeaza a fi evacuat, nu am avut stiinta despre acest ordin de evacuare ! In aceasta dimineata am aflat cu uimire de la un vecin ca aseara o familie se interesa daca s-a eliberat casa, caci luni vin cu executorul sa ii puna in posesie.

Intrebari
1 Somatia de evacuare trebuie trimisa si la adresa imobilului ce urmeaza a fi evacuat ?

2 Persoanele fizice si juridice care locuiesc in casa debitorului pot beneficia de o alta somatie de evacuare, trimisa pe numele lor, la adresa unde se face evacuarea?

3 Ce putem face ca sa obtinem si noi un interval de timp (20 -30 zile ) ptr a ne muta ?

Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 16:13, 20 Septembrie 2014
Somatia se trimite la adresa debitorului (adica adresa din declarata din C.I. sau B.I.)
Dar cei care locuiesc in imobilul ce se evacueaza cum se pot apara daca nu sunt anuntati in prealabil?

Eu nu ma opun evacuarii, dar nu e corect sa fiu aruncat in strada in conditiile in care am locuit legal, de peste 3 ani de zile !

Ce drepturi legale am ptr a obtine un termen decent , max 30zile ptr a ma muta?

Cu alte cuvinte , am drepturi legale ptr a elibera locuinta decent , fara interventia fortei publice sau totul depinde de bunavointa executorului si a noului proprietar?

Astept o indrumare!

Va multumesc !

Din pacate, pt. astfel de situatii nu suntem pregatiti niciodata .Nu aveti un termen legal decent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie prin executare silita directa pistritudv pistritudv Proprietarul apartamentului in care locuiesc de 5 ani in baza unui contract de comodat,a primit somatie de predare a acestui imobil catre cel care i-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Cum sa evacuez fostul proprietar georgiana lazar georgiana lazar buna ziua, am si eu o problema ,am cumparat o casa de la o doamna si acum refuza sa iasa din casa , am contract de vanzare cumparare ,ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)