avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Actiune in evacuare dosar civil
Discuție deschisă în Executare silită

Actiune in evacuare dosar civil

Problema mea este urmatoarea
Acum un an de zile am cumparat un imobil. Din pacate fostul proprietar nu are de gand sa paraseasca apartamentul, drept urmare nici pana in ziua de azi nu am reusit sa intru in posesia apartamentului.
In luna august 2010, am trecut la pasul doi si anume calea legala numita "Actiune in evacuare" Procesul a inceput in luna noiembrie 2010 si sa incheiat cu o hotarare judecatoreasca in luna ianuarie 2011.

A durat 3luni de zile redactarea sentintei, in favoarea reclamantilor, iar acum va avea loc un nou proces deoarece paratul ex proprietar a facut apel. Este probabil mai comod pentru el sa isi prelungeasca sederea in fostul apartament decat sa stea cu chirie sau sa plece in alta parte mai ales ca este si pensionar, iar dupa cum se stie nu ai cum sa-i retii mai mult de 13din venituri.

Poate cineva sa imi raspunda daca sunt metode legale, de genul sa pun o firma de paza care sa nu lase pe nimeni sa intre in apartament ci doar sa iasa sau daca imi pot pune grilaj la usa apartamentului astfel incat sa il constrang pe parat sa plece mai repede din apartament sau sa mai astept inca un an de zile cat va mai dura procesul?

Mentionez ca acum stau cu chirie am un baiat de 5 ani si mai asteptam un copil.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tony-tony , utilizator 12:32, 23 Mai 2011
Nu ne-ati spus daca aveti vreo clauza in contract din care sa rezulte cand il va elibera,Ce solutie ati primit in instanta ? in actiune de evacuare trebuia sa aveti si un capat de cerere pentru lipsa dreptului de folosinta.
alte cai legale in afara actiunii in evacuare nu aveti. aceea cu firma de paza este o varianta ilegala si abuziva si cam cu mari riscuri de esec...in urma carora este posibil sa fiti atras in multe alte procese.
este bine ce ati facut pana acum. ar fi interesant de stiut ce solutie a dat instanta de fond dar din moment ce ziceti ca paratul a facut apel asta inseamna ca a fost nemultumit si in mod cert s-a dispus evacuarea lui, nu-i asa???
atunci este bine...posibil procesul sa mai dureze.
dvs trebuia neaparat sa-i cereti daune pentru lipsirea de folosinta.
in aceste daune se reflecta o anumita valoare a chiriei pe fiecare luna cat v-a ocupat imobilul.
puteti cere si daune morale.
consultati un avocat.
  In primul rand va multumesc pentru raspuns

Contractul de vanzare cumparare a fost incheiat in data de 17.06.2010 iar termenul eliberarii in 17.07.2010 
Am obtinut decat evacuarea si plata a 50% din cheltuieli de judecata. Nu am cerut inca lipsa in folosinta deoarece cazul este mult mai complicat si as vrea sa mai strang cateva probe impotriva fostului proprietar. Pe scurt, am facut un antecontract de vanzare cumparare in care se specifica foarte clar data semnarii contractului final, art.292 cod penal era si el mentionat, termenul eliberarii era trecut si multe alte clauze, dar surpriza mare a fost cand inainte cu 2 zile de semnarea actului final fostul priprietar a venit la noi cu un contract de ipoteca. El sustinea atunci ca nu a siut ca detine un contract de ipoteca, ci unul de imprumut  si de aici a inceput calvarul pentru noi,  imprumutul a fost facut  in 2008, fostul proprietar nu a mai achitat rata apoi Creanta a fost preluata de o firma de recuperare, partenera cu banca unde sa facut imprumutul. Noi am achitat soldul final al debitorului, firmei de recuperare si avansul care sa stabilit la semnare antecontractului i l-am dat in numerar. 
Asteptam termenul final pentru care sa facut apel de catre parat, si apoi vom cere daune morale, lipsa in folosinta deschidere dosar penal pentru fals in declaratii conform antecontract si alte daune

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare Tony-tony Tony-tony Problema mea este urmatoarea Acum un an de zile am cumparat un imobil. Din pacate fostul proprietar nu are de gand sa paraseasca apartamentul, drept urmare ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gigipanait gigipanait Am cumparat in 2007,prin act notarial autentificat,am incadastat si intabulat in cartea funciara,un imobil,proprietate privata a vinsatorului,care era ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)