Problema mea este urmatoarea
Acum un an de zile am cumparat un imobil. Din pacate fostul proprietar nu are de gand sa paraseasca apartamentul, drept urmare nici pana in ziua de azi nu am reusit sa intru in posesia apartamentului.
In luna august 2010, am trecut la pasul doi si anume calea legala numita "Actiune in evacuare" Procesul a inceput in luna noiembrie 2010 si sa incheiat cu o hotarare judecatoreasca in luna ianuarie 2011.
A durat 3luni de zile redactarea sentintei, in favoarea reclamantilor, iar acum va avea loc un nou proces deoarece paratul ex proprietar a facut apel. Este probabil mai comod pentru el sa isi prelungeasca sederea in fostul apartament decat sa stea cu chirie sau sa plece in alta parte mai ales ca este si pensionar, iar dupa cum se stie nu ai cum sa-i retii mai mult de 13din venituri.
Poate cineva sa imi raspunda daca sunt metode legale, de genul sa pun o firma de paza care sa nu lase pe nimeni sa intre in apartament ci doar sa iasa sau daca imi pot pune grilaj la usa apartamentului astfel incat sa il constrang pe parat sa plece mai repede din apartament sau sa mai astept inca un an de zile cat va mai dura procesul?
Mentionez ca acum stau cu chirie am un baiat de 5 ani si mai asteptam un copil.
Din momentul cand s-a facut si s-a semnat trazactia, Dv. trebuiea sa-l evacuati din imobil, fara a mai solicita instantei printr-o actiune in evacuare, Contractul autentificat constituie Titlul Executoriu, Se pute cere executarea silita prin evacuarea vanzatorului si punerea in posesie a Dv. Intradevar sunt greoaie solutionarea cererilor pe drept comun. Ati pomenit ca a declarat apel, infine dupa apel va declara recurs. Veti face executarea silita, va face contestatie la executare si va solicita suspendarea executarii.. :(( Cred ca a fost un vanzator de rea credinta...:(
puteti intra in imobil si sa faceti un inventar privind situatia in care se prezinta casa. inscrisul va fi semnat de dvs, cel care locuieste acolo si un martor. pana nu se va solutiona cauza nu puteti locui in casa. dupa apel in mod sigur va face recurs.