avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executarea unei hotarari de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executarea unei hotarari de evacuare

Am doua hotarari definitiva si irevocabile ,de evacuare(acelasi imobil,doi parati).
Care sunt ,va rog,pasii de urmat, tinand cont de urmatoarele:
Unul din locatari a plecat(a parasit imobilul),hotararea ramanand definitiva si irevocabila prin neapelare.Domnul in cauza a parasit imobilul fara sa existe o predare efectiva a imobilului.
Eu nu stiu in acest moment cum sa procedez.Pot sa intru in casa?Mi-e teama ca a lasat in interior obiecte(bunuri mobile) si ca poate invoca ulterior ,cine stie ce!
In al doilea caz,(al doilea apartament din imobil)doamna in cauza refuza in continuare(verbal) sa plece!Ameninta cu ,,represalii,, vocale!(televiziune,ziare,exploatatori,sudoarea poporului....)
Nu stiu cum sa procedez.Hotararea este investita cu titlu executoriu.Nu stiu daca sa trec la executare silita.(mi-e teama de costuri si de timp!)
M-am gandit sa trimit o notificare prin executor ,in care sa le fixez un termen de predare a imobilului,sa le atrag atentia ca vor suporta costurile executarii silite(daca este posibil acest lucru!),eventual sa le percep o suma pentru fiecare zi in care nu trec la executarea hotararii...
Nu sunt ,,profitoare,, ,vreau numai sa plece...!
Juridic vorbind ,cred ca doamna nu poate face contestatie la executare decat daca fac executare silita.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:45, 20 Iunie 2011
f bine v-ati gandit! si legal si uman. trimiteti o notificare prin executorul judecatoresc prin care sa ii precizati un termen la care va trebui sa paraseasca casa. daca nu se va conforma atunci nu va ramane decat sa mergeti cu executorul si sa puneti in executare hotararea judecatoreasca. luati in calcul ca e posibil sa faca contestatie la executare.
în primul caz puteți încerca cu o notificare doar din partea dv/tră și dacă fostul locatar va predat cheia imobilului, puteți intra împreună cu doi vecini și să întocmițidv/tră un proces verbal, semnat și de cei doi vecini, prin care să consemnați tot ceea ce ați găsit în imobil.
dacă nu va predat cheia și aici și în celălalt caz nu puteți intra decât cu executorul. costurile de executare le veți achita dv/tră, probabil anticipat, iar ulterior legea vă dă dreptul să le obțineți de la cei doi executați, pentru că aveți un titlul executoriu prin urmare sunteți îndreptățită să vă obțineți dreptatea.
Va multumesc!
Din pacate, ,,primul evacuabil,, nu a mai fost vazut la imobil din ianuarie(cand a pierdut in prima instanta si nu a facut apel) dar nu mi-a predat nici o cheie.
Al doilea evacuabil (care a pierdut si apelul si recursul)nu mai locuieste acolo,vine periodic si, la o incercare de a dialoga a sotului meu,a amenintat cu televiziunea!Doamna a locuit acolo fara titlu si fara sa plateasca chirie ,de vreo 10ani!
Problema este ca nu stiu daca sa trec la executare silita.Logic vorbind ,cred ca trebuie sa am un refuz efectiv al ei!Este si problema costurilor,din pacate...!
In plus,am auzit ca din octombrie nu mai pot fi evacuati!(iarna )
Ce poate contesta?
Care ar fi costurile aproximative de executare silita?
Inca o data,multumiri!
referitor la costuri depinde de imobil. cel mai bine ar fi sa intrebati un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipostaze ale executarii silite ioanandrei ioanandrei Va rog: in urma unui proces de revendicare , am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila in care 3 persoane care ocupa fara nici un titlu imobilul ... (vezi toată discuția)
Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)
Locatiune/predarea cheilor luissiana luissiana Este cazul unui chiras al carui contract de locatiune a fost reziliat (locatarul a fost instiintat) dar nu a predat apartamentul nici cheile acestuia.Pana la ... (vezi toată discuția)