Va rog:
in urma unui proces de revendicare , am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila in care 3 persoane care ocupa fara nici un titlu imobilul proprietatea mea au fost obligate de catre INSTANTA sa elibereze spatiul ocupat abuziv .
PENTRU CA NU S-AU CONFORMAT( cele 3 persoane ) , am pornit procedura de EVACUARE SILITA : investire cu formula executorie a sentintei ramasa definitiva si irevocabila , cerere la EXECUTOR , constituirea dosarului de executare silita , trimiterea acestuia spre incuviintare la INSTANTA .( acum se afla in aceasta faza ).
Dupa somatia executorului , venita in urma incuviintarii , daca nu evacueaza imobilul , CELE 3 PERSOANE , SE VA TRECE LA EVACUARE FOLOSIND FORTA PUBLICA .
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza ? Care este procedura ?
- Ce se intimpla daca una din persoanele numite in HOTARIREA JUDECATOREASCA si-a schimbat numele ? ( a divortat si a revenit la numele de fata persoana fiind de sex feminin .)
sau
- tot aceiasi persoana s-a recasatorit si are alt nume ?
sau
- EXECUTORUL gaseste in imobilul meu noul sot al persoanei
sau
- EXECUTORUL gaseste in imobilul meu o alta persoana necunoscuta pina atunci mie ? ( poate fi declarata aceasta persoana infractor pentru ca mi-a violat proprietatea si poate fi evacuata fortat odata cu intocmirea unui dosar penal ? )
sau care ar fi alte ipostaze ?
in privinta primelor doua ipoteze, schimbarea numelui celor obligati sa predea imobilul, situatia este cat se poate de clara din punctul meu de vedere si nu consider ca acest lucru poate constitui un impediment.
executarea silita pentru predarea bunurilor (evacuare) este o executare silita directa care se indreapta asupra persoanei si nu asupra bunurilor acesteia. Deci chiar daca intentionat pentru a taragana executarea sau pur si simplu fara vreo legatura cu executarea, debitoarea obligatiei de predare isi schimba numele, executarea silita poate continua fara vreo problema si fara a se efectua alte demersuri.
Executarea este un proces civil si de fapt de cele mai multe ori este chiar continuarea procesului civil inceput in instanta cum este si cazul tau. Prin urmare obligatiile pe care le au partile in timpul procesului le au si in faza executarii silite. Partea care isi schimba numele, pentru a face opozabil acest lucru celorlalte parti este obligata sa aduca la cunostinta lor acest lucru. In cazul in care nu o face nu se poate prevala cu succes in cadrul unei eventuale contestatii la executare de acest lucru.
Am citit despre situatii in care creditorul s-a judecat cu o persoana pentru rambursarea unui imprumut nerestituit iar acea persoana avea schimbat numele cu mult inanintea inceperii procesului. Debitoarea a asteptat pana cand imobilul i-a fost adjudecat de creditor in contul creantei dupa care a formulat contestatie la executare pe motiv ca in titlul executoriu si ulterior in actele de executare nu este indicat numele debitoarei. Contestatia a fost respinsa.
Conclusiv: din punctul meu de vedere executarea silita poate fi efectuata fara nicio problema cu specficarea ca daca esti sigura ca debitoarea si-a schimbat numele si il cunosti, sa il aduci la cunostinta executorului judecatoresc care ar trebui sa faca in acte mentiunea: numele nou si in paranteza fosta numele vechi.
cu privire la celelalte doua ipoteze: in cazul in care in imobil gasiti alte persoane decat cele din sentinta.
totul de pinde de flerul executorului judecatoresc. daca persoana nespecificata in sentinta este sotul debitoarei eu zic sa se faca evacuarea numai a debitoarei si ii pui in vedere ca daca nu isi ia bunurile toate din imobil, facand prezumtia ca sunt ale ei le ridici si le predai in custodia unei alte persoane. Daca ea nu mai are voie sa stea in imobil nu cred ca sotul ei va sta singur acolo.
Daca totusi nu pleaca, dupa ce ai facut evacuarea debitoarei, cu procesul verbal si copie după titlul executori, in calitate de proprietar, ceri in scris celor de la electrica si de la e-on gaz sa intrerupa furnizarea de curent si gaz (sunt obligati sa o faca daca persoanele care locuiesc in imobil nu au niciun titlu).
Parerea mea ca ar fi trebuit sa demarezi executarea silita concomitent cu o notificare catre persoanele care ocupa imobilul fara titlu si sa le atentionezi ca daca nu parasesc imobilul vei depune plangere penala.
cu siguranta din punctul meu de vedere cei care au intrat in imobil fara titlu si nu il parasesc la cererea proprietarului comit o infractiune.
problema mare este ca traim intr-o tara in care infractorii sunt aparati mai bine decat partile vatamate si atunci nu cred ca cei care ocupa imobilul fara titlu risca vreo sanctiune usturatoare insa cred ca depunerea plangerii concomitent cu evacuarea celor mentionati in sentinta ii va determina sa paraseasca imobilul.
Desi Constitutia apara si garanteaza proprietatea in practica e altceva.
Nu vreau sa detaliez.
Asta e.
Sper ca am reusit sa fac ceva lumina si sa fiu de ajutor insa de multe ori executarea silita pentru predarea imobilelor nu se limiteaza la cele cateva articole indicate in C.Pr.Civ..
Evacuare
anton grigore
Dintr-un imobil se face evacuarea a 2 familii. A existat proces de evacuare dus pana la capat cu obtinerea hotararii judecatoresti definitive si ... (vezi toată discuția)