avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap mai rapid de chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap mai rapid de chirias

Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, nevandut.Notificare din 2002, judecatata din 2008 -2010.Punere in executare inaprox 1 an.Din luna aprilie am facut Cartea Funciara. Contractul chiriasei cu Romvial a expirat odata cu predarea primirea imobilului facuta la primarie si cu efectuarea publicitatii imobiliare.Aceasta persoana nu locuieste in apartament, pe care l-a deteriorat si pe care l-a transformat in depozit de gunoaie. Nu isi declara actualul domiciliu.Nu a platit la asociatia de locatari din noiembrie 2010, o suma de aprox 120 E, pe care a trebuit sa o achit eu.Nu pot intra in apartament , refuza sa imi dea cheile.Refuza sa faca contract de inchiriere la notar pe una din cele trei camere.
Invoca telefonic tot soiul de motive medicale solicitand amanari la a-si evacua lucrurile.Pot eu utiliza eu o alta modalitate legala de a o evacua rapid ,in afara unui proces de evacuare, care ar fi costisitor mai ales ca timp, dar si ca bani.?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:02, 25 Iulie 2011
nu puteti. atit timp cit are posesia singura cale este evacuarea prin executor judecatorescprecedata de obtinerea unei sentinte.
insa nu ar trebui sa dureze mult avind in vedere ca aveti titlu de proprietate iar chiriasul nu are titlu ptr posesia sa.

singura sa sansa este sa invoce anumite imbunatatiri ptr care solicita returnarea lor si sa intemeieze refuzul de a elibera spatiu in virtutea unui drept de retentie. Asta ar lungi procesul deoarece probatoriul este mai complex.
Opinia mea este ca puteti! Atata timp cat in prezent sunteti proprietar de drept, contractul cu chiriasul a expirat acesta nefiind prelungit, atata timp cat aceasta nici nu mai locuieste acolo, a lasat apartamentul in paragina si cu datorii la administratie, puteti sa-i scoateti toate lucrurile fara nicio problema si sa schimbati cheile; acest lucru, de preferat cu martori si eventula cu politia. Intocmiti un proces verbal pe care sa semneze si martorii (administratorul de preferat). Daca aceasta, ulterior va emite pretentii, nu are decat sa se indrepte impotriva dvs. pe alta cale. Succes!
intrarea intr-un spatiu ce nu se afla in posesie si care poate fi definit ca domiciliu este infractiunea de violare de domiciliu.
exista spete de condamnare in care condamnatul este chiar sotul co-proprietar al imobilului ce a intrat in apartament fara acordul si stiinta sotiei posesoare a imobilului.

ceea ce vreau sa spun este ca faptul ca sunteti proprietarul neposesor nu va ofera dreptul de a intra intr-un spatiu fara titlu executoriu sau acordul posesorului (chiar si fara titlu legal).
Dar daca noul proprietar si-ar schimba domiciliul chiar in imobilul revendicat? Ar patrunde atunci in propriul domiciliu,nu?
Nu proprietatea conteaza ci posesia. Stabilirea domiciliului in respectivul imobil nu schimba cu nimic problema. Exact ca in speta postata de mine anterior-sotul avea domiciliu comun in respectivul imobil.

Alte discuții în legătură

Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare imobiliara calandrino calandrino Am sansa de castig intr-o [b]actiune in revendicare intentata impotriva sotului din apartamentul proprietate personala[/b](fac mentiunea ca [b]bunul este ... (vezi toată discuția)