avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap mai rapid de chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap mai rapid de chirias

Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, nevandut.Notificare din 2002, judecatata din 2008 -2010.Punere in executare inaprox 1 an.Din luna aprilie am facut Cartea Funciara. Contractul chiriasei cu Romvial a expirat odata cu predarea primirea imobilului facuta la primarie si cu efectuarea publicitatii imobiliare.Aceasta persoana nu locuieste in apartament, pe care l-a deteriorat si pe care l-a transformat in depozit de gunoaie. Nu isi declara actualul domiciliu.Nu a platit la asociatia de locatari din noiembrie 2010, o suma de aprox 120 E, pe care a trebuit sa o achit eu.Nu pot intra in apartament , refuza sa imi dea cheile.Refuza sa faca contract de inchiriere la notar pe una din cele trei camere.
Invoca telefonic tot soiul de motive medicale solicitand amanari la a-si evacua lucrurile.Pot eu utiliza eu o alta modalitate legala de a o evacua rapid ,in afara unui proces de evacuare, care ar fi costisitor mai ales ca timp, dar si ca bani.?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:02, 25 Iulie 2011
Dar daca nu mai locuieste acolo, nu inseamna ca l-a abandonat? Mai are si un avantaj proprietarul, citatia chiriasului va sosi la domiciliul sau!
matahachiro a scris:

Nu proprietatea conteaza ci posesia. Stabilirea domiciliului in respectivul imobil nu schimba cu nimic problema. Exact ca in speta postata de mine anterior-sotul avea domiciliu comun in respectivul imobil.


Cu scuzele de rigoare.... ":Contractul chiriasei cu Romvial a expirat odata cu predarea primirea imobilului facuta la primarie si cu efectuarea publicitatii imobiliare." Asadar, nu se poate impiedica de-un ciot. Sunt convisa de faptul ca, cea care a fost chiriasa stie foarte bine aceasta situatie....dar taraganeaza pentru ca de!!! era mai bine cand platea o chirie de nimic fara sa investeasca un leu....In concluzie nu exista nicio incalcare a vreunei posesii, deoarece acesta in momentul de fata nu mai exista, neexistand nici situatia de co-proprietate.

expirarea contractului inseamna o posesie nelegala insa nu neaga existenta posesiei. asa cum am spus, proprietatea si posesia sunt lucruri distincte - atit timp cit nu este un bun abandonat, posesia exista chiar daca respectivul bun / spatiu este nefolosit.

daca vreti sa va complicati viata cu plingeri penale nu aveti decit sa spargeti usa si sa intrati in spatiu. daca doritis a fiti conform legii 100% initiati o actiune ptr evacuarea chiriasului si in citeva termene ati terminat.
La prima vedere ar parea ca o actiune in evacuarea fostului chirias ar fi solutia cea mai buna. Cum insa intre noul proprietar si fostul chirias nu exista un contract de inchiriere cred ca va trebui sa formulati actiune in revendicare (cu plata taxelor judiciare calculate la valoarea imobilului revendicat #-o ) impotriva chiriasului. Pare aberant cata vreme aveti deja o hotarare in revendicare favorabila dar care nu este opozabila chiriasului (asta numai daca din intamplare nu a fost si el parat in procesul cu Primaria/Regia Locativa).
========
Reclamanta SC. B. M. SRL a introdus acţiune în evacuarea pârâtului S.C. de pe terenul şi saivanul său.
În motivarea acţiunii reclamanta a arătat că se impune evacuarea pârâtului întrucât ea a dobândit proprietatea imobilului, prin contract de vânzare-cumpărare, iar acesta a fost ocupat fără nici un titlu de către pârât, care se opune la restituirea lui,.
Judecătoria Râmnicu Vâlcea, prin sentinţa civilă nt. 5762 din 17 noiembrie 2003, a admis acţiunea reclamantei S.C.”B.M.”-SRL şi a dispus evacuarea pârâtului S.C. de pe terenul şi din saivanul prevăzute în hotărâre.
Curtea de Apel Piteşti, Secţia civilă, prin decizie nr. 539/A din 17 martie 2004, a respins ca nefondat apelul pârâtului.
Prin recursul declarat, pârâtul susţine că este inadmisibilă acţiunea în evacuare.
Recursul este întemeiat.
În speţă, între reclamantă şi pârât nu au existat raporturi de obligaţii derivate din locaţiune, ci raporturi de drept real constând în exercitarea fără drept de către pârât a posesiei asupra imobilului proprietatea reclamantului.
În consecinţă, Î.C.C.J. a admis recursul, a casat decizia atacată, precum şi sentinţa de primă instanţă, iar pe fond a respins acţiunea ca inadmisibilă.
aveti dreptate dar este o solutie destul de rar intilnita chiar la nivelul ICCJ. este cunoscut faptul ca ICCJ nu are o practica unitara nici la nivelul sectiilor sale insa exista riscul ca o actiune in evacuare sa fie respinsa pe acest motiv. insa este mai ieftina si destul de rapida, raportata la o actiune in revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare imobiliara calandrino calandrino Am sansa de castig intr-o [b]actiune in revendicare intentata impotriva sotului din apartamentul proprietate personala[/b](fac mentiunea ca [b]bunul este ... (vezi toată discuția)